Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2012-81

RK-29-2012-81.doc
Číslo materiálu81
Číslo jednacíRK-29-2012-81
NázevProjekt Žijeme a pracujeme na Vysočině - dočasné navýšení počtu zaměstnanců kraje po dobu realizace projektu
Zpracoval V. Švarcová, I. Hanáková Kosourová
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuRada kraje na svém zasedání dne 23. 8. 2011 usnesením č. 1374/26/2011/RK schválila podání projektové žádosti Žijeme a pracujeme na Vysočině do Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Podpora projektu byla Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR přiznána Rozhodnutím o poskytnutí dotace č. OP LZZ/3.4/76/00238 ze dne 28. 6. 2012, datum zahájení realizace projektu je k 1. 7. 2012. Na realizaci kraj obdrží 100 % způsobilých finančních prostředků pokrývajících i personální zajištění.

Podstata projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině:
Předkladatelem je Kraj Vysočina, který v rámci partnerství s dalšími 3 organizacemi obohacuje projekt o aspekty podnikatelských subjektů a nestátních neziskových organizací. Globálním cílem projektu je spoluvytvářet v Kraji Vysočina prorodinné prostředí. Záměrem projektu je v Kraji Vysočina vytvořit podmínky pro zlepšení pracovního a rodinného života obyvatel. To znamená realizovat aktivity jak na straně zaměstnavatele, tak zaměstnance. Projekt se zabývá analýzou možností a implementací podpory slaďování pracovního a rodinného života do personální strategie příspěvkových organizací Kraje Vysočina, cílem je vypracovat Metodiku opatření na podporu slaďování práce a rodiny do plánu jejich personálního rozvoje. Organizace se stanou modelovými zaměstnavateli, u nichž bude možné ověřit efektivitu firemní prorodinné politiky, která by mohla být osvojována dalšími podnikatelskými subjekty. Záměrem projektu je motivovat management příspěvkových organizací k realizaci politiky přátelské rodině s cílem přilákat kvalifikované odborníky a stabilizovat lidské zdroje. V rámci projektu bude probíhat soutěž Podnik přátelský rodině , která by měla zavést prvky nové firemní kultury do jednání se zaměstnanci. Další klíčovou aktivitou je vybudování tří Family Pointů, které nabídnou pomoc při krátkodobé péči o dítě a informace související se zapojováním žen/mužů po MD/RD na trh práce, se slaďováním při respektování rovných příležitostí pro ženy a muže.
Vlastní projekt je rozpočtován ve výši nákladů 7 589 tis. Kč. Předpokládané datum ukončení realizace je 30. 6. 2015.

Personální zabezpečení projektu - realizační tým za Kraj Vysočina:
Odborná asistentka projektu 1 pracovní úvazek.
Je výkonná pozice v realizaci projektu. Zajišťuje komunikaci s cílovou skupinou. Řídí komunikaci s externími pracovníky. Zadává úkoly dle podrobného harmonogramu projektu, přebírá vykonanou práci a vyhodnocuje její kvalitu. Zodpovídá za koordinaci aktivit ve vztahu k budování Family Point. Zodpovídá za výstupy jednotlivých projektových aktivit a naplňování sledovaných monitorovacích indikátorů. Zodpovídá za dodržování harmonogramu projektu. Sleduje rizika a navrhuje jejich řešení. Zajišťuje řádnou publicitu projektu. Zodpovídá za řádné vedení personální agendy projektu včetně výkazů práce. Zajišťuje styk se státní správou, samosprávou, zaměstnavateli, cílovými skupinami.
Projekt počítá s vytvořením jednoho funkčního místa na 1,0 úvazku, toto místo projektu bude obsazeno na dobu určitou - dobu realizace projektu. Osobní náklady na tato funkční místa budou hrazeny z projektu.
Ostatní pozice (manažerka projektu včetně finančního řízení, administrativní asistent/ka projektu, koordinátor/ka aktivit, odborný/á konzultant/ka a zástupce zaměstnavatelů příspěvkových organizací kraje) budou řešeny uzavřením DPČ nebo DPP.

Současný počet zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do Krajského úřadu Kraje Vysočina rada kraje stanovila na svém zasedání dne 5. 6. 2012 usnesením č. 1081/22/2012/RK k 1. 7. 2012 na 430 zaměstnanců.
Návrh řešení Ředitel krajského úřadu navrhuje radě kraje stanovit počet zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu k 1. 9. 2012 2012 na 431 zaměstnanců.
StanoviskaOddělení řízení lidských zdrojů souhlasí s návrhem usnesení za předpokladu, že budou veškeré osobní náklady včetně souvisejících odvodů (na sociální zabezpečení, zdravotní pojištění a na zákonné pojištění hrazené zaměstnavatelem) hrazeny přímo ze zvláštního účtu projektu.
Oddělení hospodářské správy souhlasí s návrhem usnesení.
Odbor informatiky souhlasí, vzhledem k tomu, že výdaje na vybavení pracovníka budou hrazeny z nepřímých výdajů projektu.
Návrh usneseníRada kraje
stanoví
v souladu s ustanovením § 59 odst. 1 písm. b) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, počet zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu k 1. 9. 2012 na 431 zaměstnanců.
Odpovědnost ředitel krajského úřadu
Termín 1. 9. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz