Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2012-08

RK-29-2012-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-29-2012-08
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - změna z přílohy M 5 a M 7 do přílohy M 1
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený Rozpočet Kraje Vysočina na rok 2012 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek, přílohy M1 až M9, ve kterých jsou rozepsány jednotlivé akce.
V průběhu realizace během roku dochází u vyjmenovaných akcí ke změnám ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i zjištěných více prací a rozšíření předmětu díla.
Příloha M5 - Investice ve školství bude ponížena o částku 263 tis. Kč z akce Základní škola Ledeč nad Sázavou - Rekonstrukce budovy Komenského 626 . Naopak u školní akce SOU technické Chotěboř - Oprava podlah a ÚT , zařazené v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství se náklady zvýšily oproti předpokladům rozpočtu a zjištěnému skutečnému stavu. K dokrytí akce je potřebné posílení ve výši 263 tis. Kč.
Příloha M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích bude ponížena o částku 78 tis. Kč z akce Domov Háj - Rekonstrukce kotelny a MaR . Naopak u školní akce Gymnázium Havlíčkův Brod - Rekonstrukce sociálního zařízení , zařazené v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství se náklady zvýšily oproti předpokladům rozpočtu a zjištěnému skutečnému stavu. K dokrytí akce je potřebné posílení ve výši 78 tis. Kč.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající ve snížení přílohy M5 - Investice ve školství o částku 263 tis. Kč a přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 78 tis. Kč při současném zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 341 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
Schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 341 tis. Kč při současném snížení přílohy M5 - Investice ve školství o částku 263 tis. Kč a přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 78 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín srpen 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz