Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2012-15

RK-28-2012-15.doc  RK-28-2012-15pr01.pdf
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-28-2012-15
NázevSmlouva zakládající právo provést stavbu v k. ú. a obci Bransouze a následný převod části pozemku
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a následné darování části pozemku.
Kraj Vysočina se na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy na území kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel od obce Bransouze žádost o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu na části pozemku par. č. 1758/1 - ostatní plocha, silnice o výměře 30 253 m2 a následného převodu. Na pozemku bude umístěn vjezd k hasičské zbrojnici. Investorem celé akce je obec Bransouze.
Následně tato část pozemku bude zaměřena geometrickým plánem a tato bude bezúplatně převedena do vlastnictví obce Bransouze.
Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví č. 145 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč a hospodařením s ním je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít s obcí Bransouze smlouvu zakládající právo provést stavbu pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení za účelem vjezdu k hasičské zbrojnici v obci Bransouze, která se dotkne pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina par. č. 1758/1 v k. ú. a obci Bransouze.
Dále odbor majetkový navrhuje po dokončení stavební úpravy danou část pozemku, dle geometrického plánu, bezúplatně převést do majetku obce Bransouze.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou vjezdu k hasičské zbrojnici v obci Bransouze na par. č. 1758/1 v k. ú. a obci Bransouze v rozsahu předložené projektové dokumentace;
rozhoduje
* zveřejnit záměr darovat do vlastnictví obce Bransouze část pozemku par. č. 1758/1 v k. ú. a obci Bransouze;
* uzavřít s obcí Bransouze smlouvu zakládající obci Bransouze právo provést stavbu vjezdu k hasičské zbrojnici v obci Bransouze na par. č. 1758/1 v k. ú. a obci Bransouze;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem část pozemku par. č. 1758/1 v k. ú. a obci Bransouze v rozsahu geometrického zaměření stavby z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Bransouze.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz