Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2012-70

RK-28-2012-70.doc  RK-28-2012-70pr01.doc
Číslo materiálu70
Číslo jednacíRK-28-2012-70
NázevSmlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcných břemen
Zpracoval P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV rámci realizace projektu ROWANet II. financovaného z Integrovaného operačního programu firma První Telefonní, která se stala vítězem 3 částí zakázky na dodávku tras optických kabelů (trasy HB - Chotěboř, Vel. Mez. - Třebíč a HB - Světlá n. S) požádala kraj o souhlas s umístěním části tras optické sítě v úseku Havlíčkův Brod - Světlá nad Sázavou na pozemky ve vlastnictví kraje.
Protože jde o pozemky sousedící se silnicí ve vlastnictví kraje popř. přímo silniční pozemky, specifikují podmínky návrhu smlouvy poměrně detailně zodpovědnost budoucího oprávněného z věcného břemene i s ohledem na možné budoucí stavební zásahy a údržbu komunikace ze strany kraje popř. správce komunikace při minimalizaci rizik pro kraj.
Smlouva byla detailně projednána s odborem majetkovým, dopravy a Krajskou správou a údržbou silnic Vysočiny.
Návrh řešení Odbor informatiky doporučuje radě kraje schválit smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcných břemen dle materiálu RK-24-2012-70, př. 1.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí se zněním usnesení. Podrobné technické podmínky pro uložení chrániček a podmínky pro realizaci akce na základě dohody o vedení trasy optického kabelu stanoví Krajská správa a údržba silnic Vysočiny v rámci územního řízení. Upozorňujeme, že na silnici II/150 v úseku Havlíčkův Brod - Okrouhlice bude v příštím roce zahájena realizace rekonstrukce tohoto úseku a v dalších úsecích této silnice probíhají přípravné práce na pokračování rekonstrukce této pozemní komunikace. U projektu II/150 Havlíčkův Brod - Okrouhlice se předpokládá spoluúčast Regionálního operačního programu. Součástí tohoto projektu je i umístění chrániček v rámci stavby. U ostatních úseků se předpokládá spoluúčast v dalším plánovacím období dle možností budoucích programů. Vzhledem k tomu, že do dnešního dne není dohoda o přesném vedení trasy, je možné, že některé předmětné pozemky nebudou využity pro vedení trasy optického kabelu.
Odbor majetkový souhlasí s uzavřením smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene, smlouva odpovídá vzorové smlouvě a byla doplněna o podmínky požadované KSUSV.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě dle materiálu RK-28-2012-70, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor majetkový
Termín 31. 8. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz