Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2012-58

RK-28-2012-58.doc  RK-28-2012-58pr01.pdf  RK-28-2012-58pr02.pdf
Číslo materiálu58
Číslo jednacíRK-28-2012-58
NázevPodnájem nebytových prostor v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci
Zpracoval J. Plotová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Jihlava, příspěvková organizace, (nemocnice), má na základě Smlouvy o nájmu nemovitostí od Kraje Vysočina v nájmu mimo jiné pozemek p.č. 4380/24 v k.ú. a obci Jihlava a budovu č.p. 4630 v obci Jihlava. Podle Dodatku č. 4 ke Smlouvě o nájmu nemovitostí může nemocnice na dobu nejdéle tří roků (a při dodržení dalších podmínek) přenechat předmět nájmu nebo jeho část do podnájmu jinému nájemci.
Nemocnice uvažuje o podnájmu nebytových prostor za účelem provozování prodejny ve 2. nadzemním podlaží budovy č.p. 4630 (dohromady o výměře 127,7 m2) společnosti Tesco Franchise Stores ČR a.s. (společnost), dle materiálu RK-28-2012-58, př. 1, a to na dobu 6 let. Prodejna má být provozována formou franchisingu, tj. že společnost prostory dále poskytne dalšímu subjektu k provozování prodejny sítě Tesco. Před návrhem na uzavření smlouvy se společností nemocnice obeslala s nabídkou podnájmu i jiné společnosti. Jediná pozitivní reakce, kterou nemocnice obdržela, byla odpověď společnosti TESCO. Ke stanovení nájemného si nemocnice vyžádala vyjádření realitní kanceláře. Nabídky pronájmu a vyjádření finančního poradce ke stanovení výše obvyklého nájemného je obsaženo v materiálu RK-28-2012-58, př. 2.
Protože zamýšlená doba podnájmu přesahuje tříletou dobu stanovenou v Dodatku č. 4 Smlouvy o nájmu nemovitostí, požádala nemocnice o udělení souhlasu rady kraje s uzavřením smlouvy. Smlouva počítá s tím, že nebytové prostory bude třeba pro prodejnu TESCO v nezbytném rozsahu upravit (provedení demontáže příček a stávajících lehkých vestaveb, opravy či úpravy povrchů stěn a podlah, výměna rozvodů a posílení elektroinstalací, renovace výkladů); rozsah stavebních úprav je obsažen v příloze č. 3 smlouvy. Stavební úpravy budou provedeny pouze v nezbytném rozsahu, náklady na ně vynaložené podnájemce prokáže doklady, poměrnou úhradu těchto nákladů může podnájemce požadovat pouze při ukončení smlouvy z důvodů na straně nemocnice, resp. jejich poměrnou část. Při ukončení nájmu uplynutím doby se náklady podnájemci nehradí. Pro účely získání případných rozhodnutí či souhlasu správních úřadů (stavebního úřadu) je součástí schvalovací doložky též souhlas rady kraje s rozsahem stavebních úprav dle přílohy č. 3 smlouvy.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje udělit souhlas s uzavřením podnájemní smlouvy dle materiálu RK-28-2012-58, př. 1, a rozsahem stavebních úprav v příloze č. 3 uvedené smlouvy.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s předloženým návrhem.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy o podnájmu nebytových prostor v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci, dle materiálu RK-28-2012-58, př. 1 a rozsahem stavebních úprav v příloze č. 3 této smlouvy.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 30. 9. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz