Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2012-31

RK-28-2012-31.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-28-2012-31
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Jihlava - pavilon B statika a úpravy vnějšího pláště do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval O. Homola
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek.
Kraj Vysočina je investorem stavby Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina II - Nemocnice Jihlava - gynekologicko-porodnický pavilon . Stavba je rozestavěna s předpokládaným dokončením v termínu 30. 11. 2012 dle platné smlouvy o dílo. Jedná se o zateplení a povrchovou úpravu fasády, zateplení a novou krytinu střechy a výměnu oken. Při provádění stavby bylo zjištěno několik nových skutečností, které projektová dokumentace nepředpokládala a v návaznosti na prováděné zateplení je nutné tyto záležitosti řešit. Jedná se o:
Při demontáži oken v prosklených blocích fasády bylo zjištěno, že celá část stěny je provedena jako jeden ocelový rám a nelze provádět dozdívky na jednotlivých podlažích dle předpokladu projektové dokumentace. Podle skutečného stavu konstrukcí byl zpracován návrh nové statiky rámu pro provedení pláště budovy.
Při provádění otlučení soklu v místě terasy bylo zjištěno, že původní izolace proti vodě jsou v nevyhovujícím stavu, a to včetně izolací nad kolektorem. Po zvážení všech způsobů opravy (včetně likvidace terasy) byla navržena oprava celé terasy.
V rámci nejnovějšího stanoviska Technické inspekce České republiky k provádění hromosvodů bylo nutné z důvodu změny státní normy (původní projekt z r. 2009 byl zpracován za platnosti staré normy) přepracovat řešení ochrany budovy před účinky blesku podle požadavků TIČR.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje výše uvedené záležitosti zajistit prostřednictvím zařazení nové akce Nemocnice Jihlava - pavilon B statika a úpravy vnějšího pláště do rozpočtu Kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Finanční krytí realizace prací navrhuje OM v rámci kapitoly Nemovitý majetek, změnou rozpisu rozpočtu přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví. Celkové náklady akce jsou předpokládány ve výši cca 1 980 000 Kč s DPH a budou stanoveny na základě výsledků veřejné zakázky na stavební práce.
StanoviskaOZ nemá k materiálu připomínek.
Odbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - pavilon B statika a úpravy vnějšího pláště do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. srpen 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz