Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2012-54

RK-27-2012-54.doc  RK-27-2012-54pr01.doc
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-27-2012-54
NázevProjektová žádost Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Komínová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě Kraje Vysočina je předkládána k odsouhlasení realizace projektového záměru Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Kraje Vysočina obdržel od Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace projektovou fiši včetně kopie již podané projektové žádosti. Projektová žádost s názvem Historické využívání krajiny Českomoravské vrchoviny v pravěku a středověku byla bez předchozího schválení projektové fiše Radou Kraje Vysočina předložena do Programu aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity (zkráceně NAKI ) vyhlášeným Ministerstvem kultury České republiky. Program má prostřednictvím aplikovaného výzkumu a vývoje přispět k zachování a rozvíjení národní integrity a národních specifik v kontextu evropské a světové kultury ve 21. století.
Vzhledem k tomu, že z časových důvodů (jedná se o společný projekt několika institucí) nebylo možné dodržet postup dle Pravidel Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 dle Čl. 4, podalo Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace projektovou žádost podmíněně a dle Čl. 7 tuto podmínku zakotvilo v dokumentu projektové žádosti.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 schválit výjimku pro Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvkovou organizaci a vyslovit souhlas s projektem Historické využívání krajiny Českomoravské vrchoviny v pravěku a středověku , jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-27-2012-54, př. 1.
Projektový záměr je v souladu se Zřizovací listinou Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace, ve které je v předmětu činnosti přímo specifikováno, že organizace provádí vědecký výzkum a odborný průzkum v oboru své působnosti a že zřizuje centrální archeologické pracoviště k zajištění úkolů archeologické památkové péče v Kraji Vysočina. Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace je zkušeným realizátorem projektů a i vzhledem k postupnému uvolňování finančních prostředků Ministerstvem kultury České republiky se nepředpokládá vznik okolností, které by mohly mít negativní dopad na zřizovatele.
Veřejné prostředky investované do aplikovaného výzkumu a vývoje v oblasti národní a kulturní identity přinesou zejména společenský přínos z jejich realizace v podobě kvantifikovaných výstupů specifikovaných v popisu projektového záměru.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.

Odbor ekonomický nemá k materiálu připomínky. Projekt předpokládá, že Muzeum Vysočiny Jihlava se bude na jeho realizaci podílet částkou 2 842 tis. Kč, která má být pokryta zcela dotací ze strany Ministerstva kultury.

Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k navrženému usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s realizací projektového záměru Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace Historické využívání krajiny Českomoravské vrchoviny v pravěku a středověku dle materiálu RK-27-2012-54, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu; ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 10. 8. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz