Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2012-53

RK-27-2012-53.doc  RK-27-2012-53pr01.doc
Číslo materiálu53
Číslo jednacíRK-27-2012-53
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Kultura - poskytnutí provozní dotace Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě
Zpracoval L. Novotná, M. Skryjová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuOblastní galerie Vysočiny v Jihlavě získala nabídku na zakoupení díla významného regionálního umělce s mezinárodním věhlasem - uměleckého kováře Leopolda Habermanna: kovová plastika Myslitel a obrací se na odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu s žádostí o povýšení příspěvku na provoz za účelem nákupu tohoto díla do sbírek galerie. Jedná se o ukázku moderního pojetí uměleckého řemesla a cena ve výši 80 000 Kč je v souladu s odborným vyjádřením, které si Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě nechala zpracovat.
V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů je nutné provést příslušné rozpočtové opatření ve vztahu k rozpočtu Kraje Vysočina.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě má vedenou podsbírku plastik a výše uvedený předmět je v souladu se sbírkotvornou koncepcí organizace, odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu nákup díla Myslitel od Leopolda Habermanna doporučuje. Výše uvedené dílo nejen obohatí a zhodnotí sbírky galerie, ale může též být využíváno k reprezentačním účelům.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina povýšit příspěvek na provoz pro Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě ve výši 80 000 Kč za účelem nákupu kovové plastiky Myslitel od Leopolda Habermanna.
StanoviskaOdbor ekonomický k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 25 691 tis. Kč.
Odbor informatiky: Dotace byla zaevidována v systému eDotace - ID O00423
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Kultura, § 3315 - Činnosti muzeí a galerií, položka 5331 - Neinvestiční příspěvky zřizovaným příspěvkovým organizacím o částku 80 000 Kč s určením pro Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 80 000 Kč;
* změnu závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě na rok 2012 jeho zvýšením o částku 80 000 Kč určenou na nákup kovové plastiky Myslitel od Leopolda Habermanna.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitel Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě
Termín 30. 9. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz