Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2012-08

RK-26-2012-08.doc  RK-26-2012-08pr01.doc  RK-26-2012-08pr01upr1.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-26-2012-08
NázevUzavření dohody o financování Změny č. 32 územního plánu sídelního útvaru Havlíčkův Brod
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem nemovitostí tvořících areál bývalé střední zemědělskotechnické školy v Havlíčkově Brodě. Výuka v tomto areálu byla ukončena, nemovitosti nejsou využívány a jsou pro kraj zbytné. Záměrem kraje je nemovitosti prodat. Stávající územní plán plochu areálu určuje jako plochu občanského vybavení s poznámkou školství. V současné době je již zpracován koncept nové územního plánu, který předmětné území označuje jako stabilizovanou plochu občanského vybavení - veřejnou infrastrukturu. To znamená, že v tomto území je hlavní využití pouze občanské vybavení místního i nadmístního významu sloužící pro vzdělávání a výchovu, sociální služby, zdravotní služby, kulturu, vědu a výzkum, veřejnou správu či ochranu obyvatelstva. Přípustné využití potom pouze pro služební byty, zeleň, trasy a plochy technické a dopravní infrastruktury a veřejná prostranství. Protože je vysoce pravděpodobné, že takové další využití není příliš reálné, mohlo by dojít ke stavu, že nemovitosti nebudou využity, území bude chátrat a nebudou vytvořeny předpoklady pro nového vlastníka k jeho dalšímu využití a rozvoji. Na základě usnesení rady kraje 1757/36/2011/RK odbor majetkový požádal o pořízení změny územního plánu tak, aby bylo možné plochy využít jako občanskou vybavenost komerční resp. drobnou výrobu a služby.
Zastupitelstvo města svým usnesením č. 146/12 ze dne 16. 4. 2012 schválilo pořízení změny Územního plánu sídelního útvaru Havlíčkův Brod, kterou kraj požadoval. Odbor územního plánování a GIS Městského úřadu Havlíčkův Brod nyní zaslal odboru majetkovému návrh dohody o financování změny územního plánu.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít předmětnou Dohodu o financování Změny č. 32 územního plánu sídelního útvaru Havlíčkův Brod. Podle dohody Kraj Vysočina uhradí náklady na pořízení změny v předpokládané výši 5 400 Kč. Tento postup se standardní při pořizování změn územně plánovací dokumentace. Finanční krytí výdajů je zajištěno v rámci Kapitoly Nemovitý majetek.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Dohodu o financování Změny č. 32 územního plánu sídelního útvaru Havlíčkův Brod dle materiálu RK-26-2012-08, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 7. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz