Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2012-62

RK-23-2012-62.doc  RK-23-2012-62pr01.pdf
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-23-2012-62
NázevZáměr Kraje Vysočina podpořit projekt výstavby Multifunkční haly Orla jednoty Havlíčkův Brod
Zpracoval P. Panovec
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina obdržel žádost představitelů Orla jednoty Havlíčkův Brod o finanční podporu na projekt výstavby Multifunkční haly (materiál RK-23-2012-62, př.1). Hala bude využívána nejen sportovci jednoty, ale bude sloužit i členům ostatních spolků. Hala je navržena tak, aby sloužila sportům, které mají v kraji velký potencionální růst, jako je například florbal, futsal, badminton, volejbal aj.
Předpokládané náklady na vybudování haly jsou ve výši 30 mil. Kč. Žadatelé deklarují, že na výstavbě se bude finančně spolupodílet více subjektů. Od Města Havlíčkův Brod mají přislíbeno 7 mil. Kč, od Výkonného předsednictva Jednota Orel 5 mil. Kč a na MŠMT je podána žádost o spolufinancování výstavby na částku 8 mil. Kč. Kraj Vysočina byl požádán o dotaci ve výši 10 mil. Kč
Návrh řešení OŠMS navrhuje po posouzení žádosti postupovat stejně, jako v případech, kdy byly podpořeny investiční akce do sportovních zařízení v okresních městech (Pelhřimov - kuželna, Třebíč - fotbalový stadion ...). V těchto případech přispěl Kraj Vysočina vždy stejnou částkou, jako přispělo město, ve kterém byla investice realizována. Na realizaci projektu by tak Kraj Vysočina přispěl stejnou částkou, jako Město Havlíčkův Brod, které přislíbilo až 1/3 investičních nákladů, maximálně však 7 mil. Kč. Rada kraje doporučuje zastupitelstvu finančně podpořit projekt za podmínky závazného příslibu spolufinancování z MŠMT.
Stanoviska
Návrh usneseníRada kraje

bere na vědomí žádost Orla jednoty Havlíčkův Brod o finanční podporu a

doporučuje zastupitelstvu kraje projednat záměr finanční podpory projektu výstavby Multifunkční haly Orla jednoty Havlíčkův Brod za podmínek uvedených v materiálu RK-23-2012-62 a při závazném příslibu spolufinancování z MŠMT.
Odpovědnost OŠMS,EO
Termín prosinec 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz