Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2012-50

RK-23-2012-50.doc  RK-23-2012-50pr01.pdf  RK-23-2012-50pr02.pdf
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-23-2012-50
NázevCesta na jízdním kole z Dolních Vilémovic do Londýna - propagace přestavby rodného domu Jana Kubiše v Dolních Vilémovicích
Zpracoval I. Šteklová
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuNa Kraj Vysočina, zastoupený hejtmanem kraje MUDr. Jiřím Běhounkem se obrátil se žádostí o záštitu pan Milan Krčmář z Třebíče v souvislosti se svojí cestou na jízdním kole z Dolních Vilémovic do Londýna. Itinerář cesta je obsahem materiálu RK-23-2012-50, př. 1.
Účelem cesty by byla propagace přestavby rodného domu Jana Kubiše v Dolních Vilémovicích. Po dohodě se starostkou Dolních Vilémovic, paní Jitkou Boučkovou, bude cesta symbolicky zahájena na oslavách, které v obci Dolní Vilémovice proběhnou 16. června 2012. Následující den vyjede pan Krčmář z Třebíče přes Jemnici do Rakouska, kde se napojí na Podunajskou cyklostezku, a poté se vydá přes Německo a Holandsko do Anglie. Cílem celé cesty bude Porchester Gate v Londýně, kde velvyslanec Michael Žantovský minulý rok odhalil desku, která připomíná, že právě zde vypracovala naše exilová tajná služba ve spolupráci s Brity operaci Anthropoid. Předpokládaná doba cesty je asi pět až šest týdnů.
V průběhu cesty bude pan Krčmář natáčet pro TV R1 Jih reportáže, které by měly být odvysílány každý týden v pondělí večer po regionálních zprávách. Z těchto reportáží bude po návratu sestříháno také DVD. O průběhu cesty bude pan Krčmář pravidelně informovat na internetových stránkách, které budou vytvořeny speciálně pro tuto cestu.
Cílem mise je dovézt do Londýna na naše velvyslanectví pamětní list ve dvojím vyhotovení, který předá pan Krčmář na Velvyslanectví ČR v Londýně a požádá pana velvyslance o potvrzení splnění mise. Potvrzený pamětní list bude vystaven spolu s pamětní medailí v opraveném domě plk. Jana Kubiše. Druhý výtisk předá pan Krčmář jménem hejtmana Kraje Vysočina panu velvyslanci Žantovskému.
Pamětní list bude součástí pamětní medaile, udělené hejtmanem Kraje Vysočina in memoriam plk. Janu Kubišovi. Medaile bude předána starostce obce Dolní Vilémovice na oslavách dne 16. června 2012. Text pamětního listu je obsahem materiálu RK-23-2012-50, př. 2.
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o cestě pana Milan Krčmáře na jízdním kole z Dolních Vilémovic do Londýna.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o cestě pana Milan Krčmáře na jízdním kole z Dolních Vilémovic do Londýna dle materiálu RK-23-2012-50.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 12. 6. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz