Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2012-17

RK-22-2012-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-22-2012-17
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M9 při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina zahájil v září roku 2011 realizaci investiční akce Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně v ul. Ke Skalce . Akce je v roce 2012 financována ze schváleného Rozpočtu Kraje Vysočina, z kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M9, Sídlo Kraje, částkou 65 023 tis. Kč.
V průběhu realizace stavebních prací byly identifikovány vícepráce, které nebyly uvedeny v položkovém rozpočtu a jejichž provedení podmiňuje dokončení celé akce. Odůvodněnost provést tyto vícepráce je potvrzena technickým i autorským dozorem investora a tyto práce jsou průběžně dokumentovány v zápisech z kontrolních dnů stavby a Stavebních denících. Jedná se zejména o: konzervaci výztuže a částečné provedení nových stropů, doplnění podkladních betonů v 1. PP, statické zajištění stávajících sloupů, částečnou výměnu stropních panelů a navýšení počtu zásuvek strukturované kabeláže. Pro způsob zadání dodatečných stavebních prací byly splněny podmínky pro zahájení jednacího řízení bez uveřejnění ve smyslu ust. § 23 odst. 7 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb. O zahájení jednání a o zadání veřejné zakázky na dodatečné stavební práce rozhodl náměstek hejtmana kraje Ing. Libor Joukl na základě oprávnění dle čl. 3 odst. 1 a 9 Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina.
Hodnota výše uvedených stavebních prací (po odečtení méněprací) činí, dle oceněného položkového rozpočtu, 1 393 004 Kč bez DPH.
Částka ve výši 65 023 tis. Kč určená, ve schváleném Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2012, pro finanční krytí výše uvedené investiční akce, je po započtení stavebních víceprací nedostatečná.
V současné době probíhá jednání zástupců sdružení Cesnet a pracovníků odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina o využití technologických prostor rekonstruovaného objektu, pro účely projektu Infrastruktury datových úložišť. Lze předpokládat, že i toto využití vyvolá nutné změny stávajícího projektu s navýšením ceny. Některé práce musely být z tohoto důvodu přerušeny do doby přepracování projektové dokumentace a proto se termín dokončení prodlužuje na 31.10 2012.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření spočívajícího ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M9 - Sídlo kraje o částku 2 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku, tj. 2 000 tis. Kč. Toto rozpočtové opatření zajistí financování akce v rozsahu již známých vícenákladů a je předpoklad, že pokryje i vícenáklady vzniklé v souvislosti s projektem Infrastruktury datových úložišť.
Zhotovitel investiční akce Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně v ul. Ke Skalce (PSJ, a.s., Jiráskova 3960/32, 586 04 Jihlava) byl vyzván k jednání o provedení dodatečných stavebních prací, jejichž provedení je nezbytné pro dokončení celé akce.
Na základě jednání o nabídce na dodatečné stavební práce je připraveno rozhodnutí pro náměstka hejtmana kraje o zadání veřejné zakázky na tyto dodatečné stavební práce. Po provedení výše uvedeného rozpočtového opatření bude možné uzavřít, mezi Krajem Vysočina a dodava
telem původních stavebních prací, dodatek č.2 původní smlouvy o dílo ze dne 15. 9. 2011. Celková cena díla po uzavření dodatku č.2 tak bude činit 60 292 789 Kč bez DPH a termín dokončení bude stanoven na 31. 10. 2012.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 30. 5. 2012 je 30 811 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M9 - Sídlo kraje o částku 2 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 2 000 tis. Kč;
bere na vědomí
informaci o:
* rozhodnutí o zadání veřejné zakázky na dodatečné stavební práce na akci Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně v ul. Ke Skalce dodavateli původních stavebních prací;
* uzavření dodatku č. 2 Smlouvy o dílo na akci Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně v ul. Ke Skalce , které bude realizováno po provedení rozpočtového opatření.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín15. 6. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz