Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2012-07

RK-21-2012-07.doc  RK-21-2012-07pr01.pdf
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-21-2012-07
NázevSmlouva zakládající právo provést stavbu v k. ú. a obci Stránecká Zhoř a následný převod části pozemku
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a následné darování části pozemku.
Odbor majetkový obdržel žádost od obce Stránecká Zhoř o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu na části pozemku par. č. 282/1 - ostatní plocha, silnice o výměře 43 750 m2 a následného převodu. Na pozemku bude umístěn záliv k autobusové zastávce a chodník k této zastávce. Předmětem následného majetkoprávního převodu bude pouze pozemek pod chodníkem. Po dokončení stavby bude vypracován geometrický plán. Investorem celé akce je obec Stránecká Zhoř.
Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví č. 378 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Velké Meziříčí a jeho správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít s obcí Stránecká Zhoř smlouvu zakládající právo provést stavbu pro vydání územního rozhodnutí (stavebního povolení) za účelem vybudování autobusového zálivu a chodníku. Tyto stavby se dotknou pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř.
Dále odbor majetkový navrhuje po dokončení stavební úpravy danou část pozemku (pouze pozemek pod chodníkem), dle geometrického plánu, bezúplatně převést do majetku obce Stránecká Zhoř a doporučuje zastupitelstvu kraje toto darování schválit.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou autobusového zálivu a chodníku na pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř v rozsahu předložené projektové dokumentace;
rozhoduje
* zveřejnit záměr darovat do vlastnictví obce Stránecká Zhoř část pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř zastavěného chodníkem;
* uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně vlastníka pozemku a obcí Stránecká Zhoř na straně investora smlouvu zakládající obci Stránecká Zhoř právo provést stavbu zálivu k autobusové zastávce a chodníku k této zastávce;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem část pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř v rozsahu geometrického zaměření stavby chodníku z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Stránecká Zhoř.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz