Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2012-37

RK-20-2012-37.doc  RK-20-2012-37pr01.doc
Číslo materiálu37
Číslo jednacíRK-20-2012-37
NázevProjektová žádost Krajské knihovny Vysočiny, příspěvkové organizace Kraje Vysočina
Zpracoval L. Novotná
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě Kraje Vysočina je předkládáno ke schválení realizované podání projektové žádosti Krajské knihovny Vysočiny, příspěvkové organizace Kraje Vysočina.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel od Krajské knihovny Vysočiny projektovou fiši včetně kopie již podané projektové žádosti. Projektová žádost s názvem Rovné šance byla z časových důvodů (krajská knihovna byla dodatečně vyzvána k partnerství v projektu) dne 30. dubna 2012 bez schválení projektové fiše Radou Kraje Vysočina předložena do Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost; Číslo globálního grantu: CZ.1.04/3.4.04; Název globálního grantu: Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života.
Vzhledem k tomu, že z časových důvodů nebylo možné dodržet postup dle Pravidel Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č.10/11 dle Čl. 4, podala Krajská knihovna Vysočiny projektovou žádost podmíněně. Tuto podmínku zakotvila v dokumentu projektové žádosti dle znění Pravidel Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č.10/11 Čl. 7.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 dle Čl. 7 schválit výjimku pro Krajskou knihovnu Vysočiny a vyslovit souhlas s projektem Rovné šance , jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-20-2012-37, př. 1.
Projektový záměr je v souladu se Zřizovací listinou Krajské knihovny Vysočiny, příspěvková organizace je zkušeným realizátorem projektů, potřebné finanční prostředky bude organizace krýt z vlastního rozpočtu a nepředpokládá se vznik okolností, které by mohly mít negativní dopad na zřizovatele.
Krajská knihovna Vysočiny je partnerem projektu, s ohledem na výstupy projektu budou veřejné prostředky vynakládány efektivně, vytvořením 2 flexibilních pracovních míst v době realizace a následné udržitelnosti projektu nedojde k navýšení počtu pracovních míst dané organizace.
StanoviskaGrémium ředitele: souhlasí s projektovým záměrem.

Odbor ekonomický: k materiálu nemá připomínky. Z obsahu přílohy vyplývá, že Krajská knihovna Vysočiny bude partnerem projektu, tedy v postavení jednoho z dílčích realizátorů, kdy ze strany fondů EZ má na projekt obdržet dotaci ve výši 875 tis. Kč.

Odbor regionálního rozvoje: ORR nemá připomínky k navrženému usnesení. Vzhledem ke zkušenostem s pomalou administrací realizovaných projektů v OP LZZ ze strany řídícího orgánu je zapotřebí počítat ze strany příspěvkové organizace se značným předfinancováním projektu z vlastních zdrojů.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Krajskou knihovnou Vysočiny realizované podání projektové žádosti Rovné šance , jejíž základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-20-2012-37, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitelka Krajské knihovny Vysočiny
Termín 22. 5. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz