Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2012-24

RK-20-2012-24.doc  RK-20-2012-24pr01.pdf
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-20-2012-24
NázevNávrh na realizaci investiční akce Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Zpracoval E. Tomášová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 0679/15/2012/RK schválila rada kraje finanční plány zdravotnických zařízení zřizovaných Krajem Vysočina.
Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace, požádala prostřednictví odboru zdravotnictví radu kraje o souhlas s realizací nové investiční akce, a to pořízení ultrazvukového přístroje na gynekologicko-porodnické oddělení z důvodu havárie stávajícího přístroje, dle materiálu RK-20-2012-24, př. 1.
Zdůvodnění: v současné době na porodních sálech a šestinedělí je havarijní situaci ultrazvukového přístroje, který byl v nepřetržitém provozu od roku 2001. Oprava tohoto přístroje by byla nákladná a bez záruky - nerentabilní, proto považují za vhodné nahrazení novým technicky modernějším přístrojem. Ultrazvukový přístroj je nezbytně nutný pro každodenní provoz porodnice, převoz pacientek z pavilonu porodnice do jiných pavilonů zajišťujících ultrazvukovou péči není pro pacientky bezpečné a ani časově a ekonomicky možné. Díky němu je možné zajistit kvalitní kompletní a bezpečnou péči o rodičky. Je hlavním pomocníkem při vyšetřovacích metodách v případech akutních stavů v porodnictví. Je nutným vybavením porodních sálů dle zákona č. 92/2012 Sb., současně bude sloužit i pro potřeby oddělení.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje schválit realizaci investiční akce - pořízení ultrazvukového přístroje pro gynekologicko-porodnické oddělení u Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace. Přístroj bude pořízen z vlastních zdrojů - odpisů.
StanoviskaStanovisko nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
realizaci investiční akce - pořízení ultrazvukového přístroje pro gynekologicko-porodnické oddělení u Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 31. 8. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz