Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2012-30

RK-19-2012-30.doc  RK-19-2012-30pr01.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-19-2012-30
NázevSmlouva o společném postupu zadavatelů mezi Krajem Vysočina a městem Třebíč - zadání podlimitní veřejné zakázky na stavební práce II/351 Třebíč - ul. Hrotovická
Zpracoval P. Hamáček
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuPředmětem veřejné zakázky jsou stavební práce spočívající v rozšíření silnice II/351, včetně úpravy souběžných chodníků a inženýrských sítí v ul. Hrotovická v Třebíči. Stavební práce jsou zpracovanou projektovou dokumentací členěny na jednotlivé stavební objekty pro jednotlivé investory tj. Kraj Vysočina a město Třebíč. Charakter stavebních prací vyžaduje společný postup Kraje Vysočina a města Třebíč při zadání veřejné zakázky. Veřejná zakázka bude zadána formou zjednodušeného podlimitního řízení, jehož výsledkem bude zadání zakázky jednomu dodavateli. Společný postup zadavatelů umožní lepší návaznost stavebních prací. Pro účely společného postupu zadavatelů ukládá ust. § 2 odst. 9 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, povinnost uzavřít písemnou smlouvu, kterou si společní zadavatelé upraví vzájemná práva a povinnosti související se zadávacím řízením a stanoví způsob jednání jménem sdružených zadavatelů.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje před zahájením zadávacího řízení na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce II/351 Třebíč - ul. Hrotovická rozhodnout uzavřít s městem Třebíč smlouvu o společném postupu zadavatelů, která bude upravovat vzájemná práva a povinnosti zadavatelů k třetím osobám a k sobě navzájem v souvislosti se společným zadáním uvedené veřejné zakázky (viz. RK-19-2012-30, př.1). Funkci vedoucího zadavatele bude plnit město Třebíč. Kompetence zastupitelstva kraje k rozhodnutí vyplývá z ust. § 27 a § 35 odst. 2 písm. v) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů.
Materiál je předkládán operativně mimo stanovený termín, neboť město Třebíč dodalo územní rozhodnutí déle než bylo původně dohodnuto.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o společném postupu zadavatelů mezi Krajem Vysočina a městem Třebíč dle materiálu RK-19-2012-30, př. 1.
Odpovědnost ODSH
Termín 31. 12. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz