Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2012-20upr1

RK-17-2012-20upr1.doc
Číslo materiálu20upr1
Číslo jednacíRK-17-2012-20upr1
NázevSmlouva o zpracovávání osobních údajů mezi Krajem Vysočina, jimi zřizovanými nemocnicemi a Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací
Zpracoval J. Plotová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina potřebuje z důvodu vyhodnocování efektivity a kvality poskytované péče v nemocnicích zřizovaných krajem zpracovávat informace o péči poskytované jednotlivým pacientům nemocnic a Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace (ZZS), které obsahují osobní údaje. Za tímto účelem je v souladu s § 6 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů, třeba uzavřít smlouvu o zpracování osobních údajů s jednotlivými nemocnicemi a ZZS, které jsou správci osobních údajů. Údaje jsou z nemocnic a ZZS kraji předávány formou tzv. k-dávek (údaje o poskytnuté zdravotní péči jednotlivým pacientům, kdy jsou pacienti identifikováni rodným číslem).
Podle ustanovení § 59 odst. 3 zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je o uzavření smlouvy o zpracování osobních údajů příslušná rozhodnout rada kraje.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje uzavřít smlouvy o zpracovávání osobních údajů mezi krajem a Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Třebíč, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Nově Město na Moravě, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Pelhřimov, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizací, a Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací, dle materiálu RK-17-2012-20, př. 1.
StanoviskaOdbor analýz a podpory řízení souhlasí s navrhovaným řešením a doporučuje uzavření smlouvy
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvy o zpracovávání osobních údajů s Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Třebíč, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Nové Město na Moravě, příspěvkovou organizací, Nemocnicí Pelhřimov, příspěvkovou organizací, a Nemocnicí Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizací, a Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací, na základě vzorové smlouvy dle materiálu
RK-17-2012-20, př. 1upr1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitelé nemocnic a ZZS zřizované Krajem Vysočina
Termín 31. 5. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz