Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2012-60

RK-17-2012-60.doc  RK-17-2012-60pr01.pdf  RK-17-2012-60pr02.doc  RK-17-2012-60pr03.pdf
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-17-2012-60
NázevPoskytnutí dotace na podporu realizace konference o manželském a rodinném poradenství Asociací manželských a rodinných poradců ČR, o. s. - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Sociální věci
Zpracoval J. Kumpa
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa Kraj Vysočina se s žádostí o převzetí záštity a o podporu XI. Ročníku konference o manželském a rodinném poradenství na téma Formy práce s rodinou obrátila organizace Asociace manželských a rodinných poradců ČR, o. s. (dále též AMRP) Žádost o převzetí záštity byla vyřízena odborem sekretariátu hejtmana, s tím že pan hejtman přijal záštitu nad touto konferencí. Další záštity nad konferencí přijal ministr práce a sociálních věcí a také hejtman Jihomoravského kraje.
AMRP je profesní sdružení psychologů, sociálních pracovníků a dalších odborníků působících především v poradnách pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy. Hlavním cílem AMRP je především udržování a zvyšování profesních kompetencí sdružených pracovníků a ochrana klientů před nekvalifikovaným působením. K naplňování tohoto cíle je dosahována především pořádáním různých konferencí, kurzů, výcviků a supervizí. V současné době se v AMRP sdružuje téměř 250 kvalifikovaných pracovníků.
Konference o manželském a rodinném poradenství se koná již pojedenácté - poprvé v Kraji Vysočina. Každý ročník konference je vždy zaměřen na určité blíže specifikované téma. Zaměření letošního ročníku konference je Formy práce s rodinou. Bližší informace o konferenci a organizaci AMRP společně s rozpočtem celé akce jsou uvedeny v materiálu RK-17-2012-60, př. 1.
Dotace ve výši 80 000 Kč je požadována především na úhradu cestovného, nocležného a stravného pro lektory.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje poskytnout organizaci Asociace manželských a rodinných poradců ČR, o. s. dotaci ve výši 80 000,- Kč na zajištění konference o manželském a rodinném poradenství Formy práce s rodinou. Použití dotace navrhujeme ošetřit smlouvou uvedenou v materiálu RK-17-2012-60, př. 2. Členem uvedené asociace je Psychocentrum - manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina, příspěvková organizace, která se na organizaci konference v letošním roce podílí. Z toho důvodu byl také Kraj Vysočina pro rok 2012 poprvé požádán o záštitu a o podporu. Konference se také poprvé koná na území našeho kraje (v Medlově 8. - 10. 5. 2012; v uplynulých letech bylo pořadatelství zajištěno v jiných krajích a podpora Kraje Vysočina nebyla požadována). Psychocentrum jako příspěvková organizace kraje zabezpečuje služby bezplatného rodinného poradenství a intervenčního centra na pomoc obětem domácího násilí pro celé území kraje. Podílí se také na výkonu agendy zprostředkování náhradní rodinné péče. Konference je tedy příležitostí, kdy bude možné celostátně prezentovat zabezpečení uvedeného druhu služeb v našem kraji na celostátní akci. Poskytnutí dotace bude řešeno v rámci kapitoly Sociální věci.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.

Odbor informatiky: Dotace byla zaevidována v systému eDotace - ID O00358 (příloha č. 3).
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout dotaci z kapitoly Sociální věci, § 4339 Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti, organizaci Asociace manželských a rodinných poradců ČR, o. s. IČO: 00539384, na financování provozních nákladů spojených s pořádáním konference v celkové výši 80 000 Kč dle materiálu RK-17-2012-60, př. 2.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 31. 5. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz