Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2012-11

RK-17-2012-11.doc  RK-17-2012-11pr01.pdf
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-17-2012-11
NázevUzavření smlouvy o výpůjčce - k. ú. Vilémov u Golčova Jeníkova
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší žádost obce Vilémov o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu zpomalovacího semaforu na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Na OM se obrátil městys Vilémov se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu zpomalovacího semaforu na pozemku par. č. 1532/3 v k. ú. Vilémov u Golčova Jeníkova, obec Vilémov. Na výstavbu zpomalovacího semaforu chce městys čerpat dotace z Fondu Vysočiny. Vzhledem k podmínkám dotačního titulu Bezpečná silnice 2012 Fondu Vysočiny byla žádost městyse upravena na uzavření smlouvy o výpůjčce na dobu určitou 4 let od data podpisu smlouvy. Předložení smlouvy je jednou z podmínek, jejichž splnění je nezbytné.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina a městysem Vilémov smlouvu o výpůjčce, kterou kraj umožní městysu na části pozemku par. č. 1532/3 v k. ú. Vilémov u Golčova Jeníkova zrealizovat stavbu zpomalovacího semaforu. Dle dotačních podmínek musí být smlouvy uzavřena nejméně na 4 roky od data podpisu smlouvy.
Krajská správa a držba silnic Vysočiny, technickosprávní úsek v Havlíčkově Brodě vydal souhlas s instalací zpomalovacího semaforu za podmínky, že stavba bude odsouhlasena odborem dopravy krajského úřadu s ohledem na opravu silnice II/345 Golčův Jeníkov - Chotěboř. ODSH vydal stanovisko, ve kterém uvádí, že s výstavbou zpomalovacího semaforu lze souhlasit za předpokladu souhlasu KSUSV. Na silnici II/345 je plánována rekonstrukce, která má být provedena ve stávající šířce silnice a ODSH požaduje při výstavbě zpomalovacího semaforu zachovat stávající silničního příslušenství.
Pokud bude při výstavbě semaforu dotčen výše uvedený pozemek přípojkou el. energie, bude toto řešeno samostatně a bude uzavřena smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout souhlasit se stavbou zpomalovacího semaforu v k. ú. Vilémov u Golčova Jeníkova, kterou bude dotčen pozemek par. č. 1532/3 a rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a městysem Vilémov smlouvu o výpůjčce nezbytné části pozemku par. č. 1532/3 na dobu určitou 4 let od data podpisu smlouvy.
StanoviskaKrajská správa údržba silnic Vysočiny, TSÚ Havlíčkův Brod předběžně souhlasí se stavbou zpomalovacího semaforu v obci Vilémov na silnici II/345 s tím, že tato stavba musí být odsouhlasena ODSH Krajského úřadu Kraje Vysočina, který zajišťuje projektovou dokumentaci opravy silnice II/345 Golčův Jeníkov - Chotěboř.
ODSH souhlasí s instalací zpomalovacího semaforu za předpokladu souhlasu správce komunikace, v předmětné lokalitě bude v příštích letech provedena rekonstrukce silnice II/345, která bude provedena se stávající šířce silnice. ODSH požaduje zachovat stávající silniční příslušenství.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou zpomalovacího semaforu, kterou bude dotčen pozemek par. č. 1532/3 v k. ú. Vilémov u Golčova Jeníkova, obec Vilémov;
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina a městysem Vilémov smlouvu o výpůjčce na část pozemku par. č. 1532/3 v k. ú. Vilémov u Golčova Jeníkova, obec Vilémov, nezbytnou pro vybudování zpomalovacího semaforu, a to na dobu určitou 4 let, počínaje dnem podpisu smlouvy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. dubna 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz