Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2012-07

RK-16-2012-07.doc  RK-16-2012-07pr01.pdf
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-16-2012-07
NázevUzavření plánovací smlouvy - ZZS Kraje Vysočina, výjezdové stanoviště Moravské Budějovice
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy mezi Krajem Vysočina a Českou republikou-Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina týkající se možnosti připojení ČR-HZS na nově budovanou veřejnou infrastrukturu v Moravských Budějovicích.
Usnesením 0525/12/2012/RK rada kraje rozhodla zařadit novou akci Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví a uzavřít Smlouvu o podmínkách napojení, o spolupráci a součinnosti při realizaci plynárenského zařízení a o smlouvě budoucí nájemní s JMP Net, s. r. o. dle materiálu RK-12-2012-14, př. 2; současně schválila
stavební záměr Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice dle materiálu RK-12-2012-14, př. 1 a rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví o částku
2 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 2 000 tis. Kč.
Stavba je plánována v těsném sousedství zamýšlené stavby stanice Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, aby tak vzniklo společné záchranářské centrum pro oblast Moravské Budějovice. Při přípravných jednáních s HZS bylo navrženo rozdělení objektů, které jsou nutné pro realizaci obou staveb a budou využívány společně takto: součástí akce Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice jejíž investorem je Kraj Vysočina budou inženýrské sítě přivedené na okraj pozemků a součástí akce Požární stanice Moravské Budějovice , jejímž investorem je HZS Kraje Vysočina bude společně užívaná účelová komunikace.
V rámci stavby výjezdového stanoviště ZZS KV mají být vybudovány mimo jiné tyto inženýrské sítě: vodovodní přípojka, plynovodní přípojka, přípojka NN, telefonní přípojka, optická síť Rowanet, vodovodní a plynovodní řad. Kraj Vysočina již získal dne 21. 12. 2011 (právní moc dne 24. 1. 2012) pro citovanou stavbu územní rozhodnutí. Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina shromažďuje podklady pro vydání územního rozhodnutí. Odbor výstavby a územního plánování Městského úřadu Moravské Budějovice požaduje předložit k vydání územního rozhodnutí plánovací smlouvu mezi Krajem Vysočina a ČR-Hasičským Záchranným sborem Kraje Vysočina, kterou bude garantováno napojení plánované budovy HZS na veřejnou infrastrukturu, tj. na inženýrské sítě budované Krajem Vysočina. Bez předložení této smlouvy nevydá stavební úřad územní rozhodnutí pro HZS Kraje Vysočina.
Návrh řešení OM navrhuje s ohledem na požadavek odboru výstavby a územního plánování Městského úřadu Moravské Budějovice uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně investora stavby Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice a ČR- Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina na straně žadatele o vydání územního rozhodnutí plánovací smlouvu dle §§ 88 zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 503/2006 Sb., kterou se zákon provádí. Touto smlouvou bude kraj garantovat vybudování inženýrských sítí nutných k provozu budovy HZS v situaci, kdy projektová dokumentace stavby HZS tyto inženýrské sítě neobsahuje. Vzhledem k tomu, že se jedná o nevyhrazenou pravomoc rady kraje, lze uzavření této smlouvy rozhodovat dle ustanovení § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, tj. v rámci tzv, zbytkové kompetence rady kraje.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a ČR-HZS Kraje Vysočina plánovací smlouvu, v níž bude obsažen souhlas Kraje Vysočina s připojením ĆR - HZS na nově budované rozvody zemního plynu, elektrické energie NN, vodovodu, telefonní přípojky a optické sítě ROWANET.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně investora stavby Zdravotnická záchranná služba kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Moravské Budějovice a ČR- Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina na straně žadatele o vydání územního rozhodnutí plánovací smlouvu dle §§ 88 zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 503/2006 Sb., kterou se Kraj Vysočina zaváže v rámci citované stavby vybudovat a umožnit bezplatné připojení na nově budované rozvody zemního plynu, elektrické energie NN, vodovodu, telefonní přípojky a optické sítě ROWANET plánované budovy nové stanice Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v Moravských Budějovicích.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 5. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz