Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2012-13

RK-15-2012-13.doc  RK-15-2012-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-15-2012-13
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Přibyslav
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavřením budoucí darovací smlouvy s městem Přibyslav na část pozemku určeného k zastavění chodníkem.
Na OM se obrátilo město Přibyslav se žádostí o uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 1713/1 v k. ú. Přibyslav určeného k úpravě chodníku v rámci stavby Úprava přechodů pro chodce v Přibyslavi na komunikacích I/19 a II/350 . Pozemek je zastavěn silnicí I/19 ve vlastnictví České republiky a příslušnosti hospodařit pro Ředitelství silnic a dálnic ČR. Silnice byla převedena z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví ČR-ŘSD v souvislosti se změnou silnice II/150 na silnici I/19. Pozemek v k. ú. Přibyslav nebyl převeden z důvodu probíhající digitalizace.
Město Přibyslav nyní připravuje stavbu Úprava přechodů pro chodce v Přibyslavi na komunikacích I/19 a II/350 a hodlá na ní využít dotační prostředky. Stavbou bude dotčen i výše uvedený pozemek, a to jednak úpravou chodníků a vybudováním vlastních přechodů pro chodce, včetně osvětlení. Požadovaná smlouva o budoucí darovací smlouvě bude předložena k žádosti o poskytnutí dotace.
Návrh řešení OM navrhuje s žadatelem smlouvu o budoucí darovací smlouvě uzavřít. Tomu musí předcházet zveřejnění záměru darování části pozemku par. č. 1713/1 v k. ú. Přibyslav (cca 17 m2) na úřední desce krajského úřadu. Připravovaná stavba byla projednána s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, správa Jihlava, které stanovilo podmínky, za nichž může být stavba realizována. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny s navrhovaným přechodem silnice II/350 vyslovila též souhlas. Po dokončení stavby a geometrickém zaměření bude zřejmé, jaká část pozemku bude zastavěna chodníkem a zbývající část převede kraj do vlastnictví ČR, příslušnosti hospodařit pro Ředitelství silnic a dálnic ČR.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou Úprava přechodů pro chodce v Přibyslavi na komunikacích I/19 a II/350 , rozhodnout zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 1713/1 v k. ú. Přibyslav zastavěného chodníkem a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a městem Přibyslav smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 1713/1 v k. ú. Přibyslav zastavěnou chodníkem.
StanoviskaŘeditelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava stanovila dne 4. 4. 2012 podmínky pro realizaci přechodů pro chodce v Přibyslavi na komunikaci I/19.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny vyslovila souhlas s realizací přechodu podle předložené projektové dokumentace.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Úprava přechodů pro chodce v Přibyslavi na komunikacích I/19 a II/350 , v rámci které bude dotčen pozemek par. č. 1713/1 v k. ú. a obci Přibyslav;
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování části pozemku par. č. 1713/1 v k. ú. a obci Přibyslav zastavěného chodníkem z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví města Přibyslav;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a městem Přibyslav na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 1713/1 v k. ú. a obci Přibyslav zastavěného chodníkem
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. května 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz