Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2012-03

RK-14-2012-03.doc  RK-14-2012-03pr01.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-14-2012-03
NázevMajetkoprávní vypořádání pozemků po stavbě II/152 Hrotovice - Slavětice
Zpracoval H. Zimolová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina obdržel upozornění Lesů České republiky, s. p., Lesní správa Třebíč na skutečnost, že dosud nedošlo k majetkoprávnímu vypořádání pozemků, které byly zabrány při opravě silnice II/152 ve směru z Hrotovic do Slavětic. Jedná se o stavbu, která byla realizována někdy kolem roku 1990. Přesnější údaje se nepodařilo zjistit. Po ukončení stavby byla tato zaměřena a vypracovány geometrické plány, které jsou již zapsány v katastru nemovitostí. Dle vyjádření KSÚSV jsou některé pozemky skutečně zastavěny silnicí.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zahájit jednání s Lesy České republiky, s. p., Lesní správa Třebíč ohledně pozemků v k. ú. Hrotovice, které jsou zastavěny komunikací II/152 nebo jsou její součástí. Po upřesnění dotčených pozemků, provedení majetkoprávního šetření ze strany Lesů ČR a sdělení kupní ceny by teprve mohlo dojít k majetkoprávnímu vypořádání, tj. odkoupení pozemků do vlastnictví Kraje Vysočina.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství a KSÚSV souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit jednání s Lesy České republiky, s. p., Lesní správa Třebíč, týkající se odkoupení pozemků zastavěných při opravě silnice II/152 v k. ú. Hrotovice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 3. 4. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz