Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2012-15

RK-12-2012-15.doc  RK-12-2012-15pr01.pdf
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-12-2012-15
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k.ú. Poříčí u Bolechova, obec Křelovice
Zpracoval P. Effenberková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu III/12921 Poříčí - zajištění stability svahu na pozemku cizího vlastníka, obce Křelovice.
Kraj Vysočina má v úmyslu realizovat výše uvedenou stavbu mimo jiné i na pozemku třetích osob. Dle záborového elaborátu vyhotoveného společnosti Ing. Jaromír Rušar, Mosty, Brno bude mimo pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina dotčen pozemek par. č. 166/2 v k.ú. Poříčí u Bolechova ve vlastnictví obce Křelovice. Pro získání územního rozhodnutí a stavebního povolení na citovanou stavbu je nutné získat od vlastníka dotčeného pozemku právo, které by kraj opravňovalo realizovat stavbu i na cizím pozemku. Toto právo je získáváno formou uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu dle příslušných ustanovení stavebního zákona č. 183/2006 Sb.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Křelovice výše uváděnou smlouvu, která by kraji umožňovala realizovat stavbu III/12921 Poříčí - zajištění stability svahu . Po skončení stavby bude provedeno geometrické zaměření a případné majetkoprávní vypořádání.
Smlouva není předkládána, neboť se jedná o standardní smlouvu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Křelovice smlouvu zakládající právo provést stavbu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně investora stavby a obcí Křelovice, na straně vlastníka dotčeného pozemku, smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu III/12921 Poříčí - zajištění stability svahu , kterou bude dotčen pozemek par. č. 166/2 - trvalý travní porost v k. ú. Poříčí u Bolechova, obec Křelovice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. dubna 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz