Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2012-10

RK-10-2012-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-10-2012-10
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Jihlava
Zpracoval P. Effenberková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy umožňující Bořivojovi Šťávovi zrealizovat komunikační připojení z části i na pozemku Kraje Vysočina a budoucí darovací smlouvu na části pozemků a nově vybudovaného odbočovacího a připojovacího pruhu do vlastnictví Kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátil Bořivoj Šťáva se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu komunikačního připojení na silnici II/523 zčásti na pozemku Kraje Vysočina. Komunikační připojení představuje vybudování odbočovacího a připojovacího pruhu k této silnice a realizací se tyto pruhy stanou součásti silnice. Z tohoto důvodu Kraj Vysočina trvá na uzavření budoucí darovací smlouvy, v níž se žadatel zaváže po realizaci stavby bezplatně převést do vlastnictví kraje nově vybudované součásti silnice, včetně pozemků těmito součástmi zastavěnými. Stavbou bude zčásti dotčen pozemek par. č. 5994/1 v k.ú. Jihlava, který je vlastnictvím kraje, zbývající pozemky jsou vlastnictvím B. Šťávy.
Pozemek par. č. 5994/1 v k.ú. Jihlava je ve vlastnictví Kraje Vysočina na základě Smlouvy darovací ze dne 30. 05. 2011. Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava vede tento pozemek na LV 1078 pro k.ú. Jihlava.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit souhlas se stavbou Výstavba areálu podlahářství Šťáva, ul. Znojemská v k.ú. Jihlava a uzavřít s Bořivojem Šťávou smlouvu zakládající právo investora provést stavbu částečně i na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina. OM dále navrhuje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, na základě které by po realizaci stavby byly skutečně zastavěné části pozemků a nově vybudované stavby ve vlastnictví B. Śťávy převedeny do vlastnictví Kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou Výstavba areálu podlahářství Šťáva, ul. Znojemská v k.ú. Jihlava , v rámci které bude vybudován nový připojovací a odbočovací pruh, rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi Krajem Vysočina a Bořivojem Šťávou na dotčení pozemku par. č. 5994/1 výše uvedenou stavbou, doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Bořivojem Štávou, na straně investora a Krajem Vysočina, v níž se žadatel zaváže darovat kraji nový připojovací a odbočovací pruh, včetně pozemků těmito pruhy zastavěnými, v k.ú. Jihlava.
Smlouva není přikládána, jedná se o standardní smlouvu.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, pracoviště Jihlava požaduje, aby investor stavby uzavřel smlouvu o budoucí darovací smlouvě pro majetkoprávní vypořádání s Krajem Vysočina bezúplatným převodem stavby rozšíření silnice II/523 včetně pozemku stavbou zastavěným.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Výstavba areálu podlahářství Šťáva, ul. Znojemská v k. ú. Jihlava , kterou bude dotčen pozemek par. č. 5994/1 v k. ú. Jihlava;
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina a Bořivojem Šťávou smlouvu zakládající Bořivoji Šťávovi právo provést stavbu Výstavba areálu podlahářství Šťáva, ul. Znojemská v k. ú. Jihlava kterou bude dotčen pozemek par. č. 5994/1 v k. ú. Jihlava;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Bořivojem Štávou, na straně investora stavby Výstavba areálu podlahářství Šťáva, ul. Znojemská v k.ú. Jihlava a budoucího dárce a Krajem Vysočina na straně budoucího obdarovaného, v níž se budoucí dárce zaváže darovat Kraji Vysočina nový připojovací a odbočovací pruh silnice II/523 včetně pozemků v k. ú. Jihlava těmito pruhy zastavěnými.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 5. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz