Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2012-10

RK-09-2012-10.doc  RK-09-2012-10pr01.doc  RK-09-2012-10pr02.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-09-2012-10
NázevVeřejná zakázka Analýza procesů v oblasti správy ICT - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Krajský úřad
Zpracoval E. Janoušková
Předkládá E. Janoušková
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je dlouhodobě označován jako leader v informačních a komunikačních technologiích, jeho strategie informačních technologií i způsob jejího plnění bývá hodnocena jako jedna z nejlepších mezi kraji i v rámci celé ČR.
Tato tvrzení - hodnocení, vznikla jako výsledek účasti v různých (i mezinárodních) projektech, výsledek různých soutěží, přidělení ocenění, prezentace výsledků práce kraje a odboru ICT na různých odborných akcích, výsledek práce v komisi informatiky AK ČR atd., nikdy však nebyla nezávisle externě ověřena.

Dalším důvodem pro ověření strategie, aktivit, procesů a např. zakázek v oblasti ICT je nárůst objemu finančních prostředků rozpočtu kraje a EU fondů určených na rozvoj IT spolu s růstem závislosti mnoha činností kraje na ICT.
Návrh řešení Z výše uvedených důvodů navrhuje předkladatel realizovat veřejnou zakázku Analýza procesů v oblasti správy ICT .

Předmětem veřejné zakázky je především ověření správnosti strategie v oblasti ICT, získání ujištění pro vedení kraje v oblasti správnosti aktivit Odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina a kontrola veřejných zakázek v oblasti ICT nezávislým a renomovaným dodavatelským subjektem.

Předkladatel navrhuje vzít na vědomí záměr vyhlášení veřejné zakázky malého rozsahu s názvem Analýza procesů v oblasti správy ICT dle přílohy č. 1 RK-09-2012-10 a dále navrhuje schválit rozpočtové opatření dle materiálu RK-09-2012-10, př. 2.
Dle čl. 5 odst. 2 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina č. 16/10 je rozhodnutí o zadání a způsobu zadání této veřejné zakázky v pravomoci hejtmana kraje, náměstka hejtmana nebo gesčního radního.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály je 4 946 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
záměr vyhlášení veřejné zakázky Analýza procesů v oblasti správy ICT dle materiálu
RK-09-2012-10, př. 1;
ukládá
ředitelce Sekce ekonomiky a podpory Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit administraci veřejné zakázky Analýza procesů v oblasti správy ICT ;
schvaluje
rozpočtové opatření dle materiálu RK-09-2012-10, př. 2.
Odpovědnost ředitelka sekce ekonomiky a podpory
Termín 30. 4. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz