Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2012-05

RK-09-2012-05.doc  RK-09-2012-05pr01.pdf
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-09-2012-05
NázevNávrh na zařazení nové akce SŠ technická Jihlava - oprava střechy do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nové akce do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 a návrh na zajištění rozpočtového krytí této akce.
V měsíci únoru 2012 nahlásil ředitel Střední školy technické Jihlava problém se zatečením do ředitelny a sekretariátu školy.
Po šetření na místě samém bylo zjištěno, že stávající ocelová konstrukce střechy je pokrytá bedněním s asfaltovými pásy. Mezi ocelovou konstrukci byla vložena tepelná izolace. Střešní asfaltový pás je na některých místech poškozený a dřevěná konstrukce je napadena hnilobou. Je nezbytně nutné provést demontáž stávající tepelné izolace, asfaltového pásu a bednění. Následně provést nové dvojité bednění s paropropustnou folií a odvětrávací mezerou s novou střešní krytinou-hydroizolační fólie z měkčeného PVC. Před opravou střechy je nutné opravit omítku u zdí a atiky lemující střechu a dále odbourat torzo továrního komína, ze kterého padají cihly.
Předpokládané náklady včetně zpracování projektové dokumentace jsou odhadovány do 1 000 tis. Kč.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akci SŠ technická Jihlava - oprava střechy do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Návrh usnesení předpokládá také schválení rozpočtového opatření, spočívajícího v navýšení rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o 1 000 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
StanoviskaEkonomický odbor: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 20. 2. 2012 je 40 869 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SŠ technická Jihlava - oprava střechy do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1-Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 1 000 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 000 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 29. 2. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz