Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2012-25

RK-08-2012-25.doc  RK-08-2012-25pr01.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-08-2012-25
NázevPředběžný záměr Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval L. Novotná
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuOdbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel od Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace předběžný záměr ve formě projektové fiše, viz materiál
RK-08-2012-25, př. 1, který předkládá Radě Kraje Vysočina ke schválení.
Záměrem Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace je podat projektovou žádost do Programu státní podpory profesionálních divadel a stálých profesionálních symfonických orchestrů a pěveckých sborů vyhlašovaného Ministerstvem kultury ČR a získat účelovou dotaci zejména na podporu svozové dopravy. Horácké divadlo Jihlava, příspěvková organizace v rámci své činnosti provádí svoz pravidelných předplatitelů ze 160 obcí Kraje Vysočina a částečně i Jihočeského kraje třemi vlastními autobusy a z dotace je zejména hrazena část spotřeby PHM a částečně oprava autobusů.
Jedná se pravidelnou dotaci, každoročně se mění pouze výše schválené dotace.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne
19. 7. 2011 č. 10/11 čl. 4 odstavec 3 schválit předběžný záměr Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace dle materiálu RK-08-2012-25, př. 1.
Projektový záměr plně odpovídá hlavnímu účelu příspěvkové organizace, která má ve zřizovací listině v předmětu činnosti mimo jiné uvedeno, že zajišťuje svozovou dopravu návštěvníků divadla. S ohledem na výstupy projektu jsou tyto veřejné prostředky vynakládány efektivně.
Vzhledem ke schválenému finančnímu plánu Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace, v němž je počítáno se zajištěním svozové činnosti, je financování reálné
i v případě neuspění ve výše uvedeném programu Ministerstva kultury ČR, a proto se nepředpokládá vznik okolností, které by mohly mít dopad na zřizovatele.
StanoviskaGrémium ředitele: stanovisko bude předloženo na jednání rady kraje.
Odbor ekonomický nemá připomínky. Dle odboru kultury je vlastní spoluúčast (1 700 tis. Kč) Horáckého divadla Jihlava na shora uvedeném projektu zohledněna ve schváleném rozpočtu kraje na rok 2012 v rámci příspěvku na provoz.
Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k navrženému usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
předběžný záměr Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace dle materiálu
RK-08-2012-25, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitel Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 28. 2. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz