Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2012-27

RK-04-2012-27.doc  RK-04-2012-27pr01.pdf
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-04-2012-27
NázevŽádost o souhlas se zajišťováním dopravní obslužnosti Jihomoravským krajem na území Kraje Vysočina
Zpracoval P. Oberreiterová, P. Bartoš
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuDne 13. 12. 2011 obdržel Krajský úřad Kraje Vysočina, Odbor dopravy a silničního hospodářství žádost Jihomoravského kraje o souhlas se zajišťováním dopravní obslužnosti na území Kraje Vysočina. Předmětem žádosti je příprava výběrového řízení na zajištění provozu autobusových linek Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje (dále jen IDS JMK ) na území etapy E4A Boskovicko. Výběrová řízení bude organizovat Jihomoravský kraj u linek IDS JMK autobusové dopravy, které přecházejí z území Jihomoravského kraje na území Kraje Vysočina. Jihomoravský kraj žádá Kraj Vysočina o souhlas se zajišťováním dopravní obslužnosti Jihomoravským krajem na území Kraje Vysočina podle ustanovení § 3 odst. 2 zákona č. 194/2010 Sb. o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů (dále jen zákon o veřejných službách). Žádost Jihomoravského kraje je přílohou materiálu RK-04-2012-27, př. 1. Jedná se o linky, které jsou v současné době pravidelně provozovány.
Návrh řešení Zákon o veřejných službách, který nabyl účinnosti od 1. 7. 2010 stanovil v § 3 odst. 2, že kraj může zajišťovat dopravní obslužnost v přepravě cestujících veřejnou drážní osobní dopravou a veřejnou linkovou dopravou se souhlasem jiného kraje v jeho územním obvodu. Žádost Jihomoravského kraje je podána dle ustanovení § 3 odst. 2 zákona o veřejných službách.
Jihomoravský kraj bude objednávat na linkách, pro které se navrhuje vydat souhlas, celý rozsah výkonů, které financují obce Kraje Vysočina a dále objedná v některých případech výkony až do první zastávky ležící na území Kraje Vysočina za hranicí s Jihomoravským krajem (v případě linky IDS JMK č. 301 i za hranicí s Pardubickým krajem mezi městem Bystré a obcí Nyklovice).
Protože si zastupitelstvo kraje v souladu s § 37 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů nevyhradilo pravomoc k vydání výše uvedeného souhlasu, je tento materiál předkládán radě kraje.
Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje souhlasit se zajišťováním dopravní obslužnosti v územním obvodu Kraje Vysočina Jihomoravským krajem v souladu s § 3 odst. 2 zákona o veřejných službách v rozsahu linek:
* 257 Boskovice - Skalice nad Svitavou - Voděrady - Lysice (- Kozárov - Lomnice) - Olešnice,
* 301 Brno - Lipůvka - Černá Hora - Lysice - Kunštát - Olešnice - Bystré,
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se zajišťováním dopravní obslužnosti v územním obvodu Kraje Vysočina Jihomoravským krajem v souladu s § 3 odst. 2 zákona č. 194/2010 Sb. o veřejných službách v přepravě cestujících v rozsahu linek:
* 257 Boskovice - Skalice nad Svitavou - Voděrady - Lysice (- Kozárov - Lomnice) - Olešnice;
* 301 Brno - Lipůvka - Černá Hora - Lysice - Kunštát - Olešnice - Bystré.
Odpovědnost ODSH
Termín 2012- 12- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz