Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2012-35

RK-03-2012-35.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-03-2012-35
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Životní prostředí - vypracování Aktualizace Programu ke zlepšení kvality ovzduší Kraje Vysočina
Zpracoval J. Růžička
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší zpracování aktualizace Programu ke zlepšení ovzduší Kraje Vysočina (dále jen PZKO).
Povinnost krajů zpracovat a přijmout aktualizaci Programu ke zlepšení kvality ovzduší (dále jen PZKO) vyplývá ze zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění, aktualizace PZKO musí být provedena do 30. 6. 2012 (blíže byla problematika popsána v materiálu RK-40-2011-23).
Rada kraje usnesením 1999/40/2011/RK rozhodla zpracovat aktualizaci Programu ke zlepšení kvality ovzduší Kraje Vysočina dle zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, v platném znění. Rada kraje zároveň uložila odboru životního prostředí zajistit veřejnou zakázku na zpracování aktualizace PZKO Kraje Vysočina.
Odbor životního prostředí provedl veškeré administrativní úkony zadávacího řízení veřejné zakázky malého rozsahu 1. kategorie ve smyslu Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách Kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina (ze dne 21. 12. 2010) na aktualizaci PZKO. V souladu s Pravidly byly osloveny tři subjekty, z nichž dva oslovené subjekty reagovaly na poptávkové řízení písemnou formou a ve stanoveném termínu. Oba dva subjekty zaslaly nabídkovou cenu a návrh smlouvy o dílo na vypracování aktualizace PZKO. Na základě rozhodující podmínky k hodnocení nabídek podle nejnižší nabídkové ceny (bez DPH) byla vybrána nabídka za nejnižší nabídnutou cenu v místě plnění obvyklou ve výši 45 000 Kč bez DPH.

Ve schváleném Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2012 je na kapitole Rezerva a rozvoj kraje, položka Strategické a koncepční materiály (příloha R1) uvažováno s krytím aktualizace Programu ke zlepšení kvality ovzduší Kraje Vysočina.
Návrh řešení Z důvodů uvedených v popisu problému odbor životního prostředí navrhuje radě kraje schválit rozpočtové opatření spočívající ve snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Strategické a koncepční materiály o částku 54 000 Kč při současném zvýšení kapitoly Životní prostředí, § 3719 Ostatní činnosti k ochraně ovzduší o částku 54 000 Kč na zpracování aktualizace PKZO.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Ve schváleném Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2012 jsou výdaje na Aktualizaci Programu ke zlepšení kvality ovzduší navrhovány krýt z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Strategické a koncepční materiály (Příloha R1).
OddPKŽÚ nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Životní prostředí, § 3719 Ostatní činnosti k ochraně ovzduší o částku 54 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Strategické a koncepční materiály o částku 54 000 Kč za účelem pokrytí výdajů na zpracování dokumentu Aktualizace Programu ke zlepšení kvality ovzduší Kraje Vysočina .
Odpovědnost odbor životního prostředí, ekonomický odbor
Termín 29. 2. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz