Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2012-20

RK-03-2012-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-03-2012-20
NázevKoordinace a metodické vedení nelékařských zdravotnických pracovníků ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem a spolupráce v oblasti vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků
Zpracoval J. Plotová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dne 8. 6. 2009 projednala v rámci materiálu RK-20-2009-32 situaci personálního zabezpečení nelékařských zdravotnických pracovníků s tím, že péče o lidské zdroje v této oblasti je jedním z dlouhodobých cílů kraje. - Součástí Zdravotního plánu kraje, verze 1.2, bylo v rámci priority Lidské zdroje zdravotního systému definováno opatření 1.2: Zvýšení kvality zdravotnického personálu a v rámci Strategických cílů Programové (strategické) části Zdravotního plánu byl definován strategický cíl (2) Vytvořit vhodné podmínky pro práci erudovaných pracovníků (odborných lékařů a středního zdravotnického personálu).
Koordinace a metodické vedení zdravotnických zařízení v uvedených oblastech pro nelékařské zdravotnické pracovníky bylo na základě výše uvedeného materiálu a přijatého usnesení rady 0894/20/2009/RK vyřešeno uzavřením dohody o pracovní činnosti s nelékařským zdravotnickým pracovníkem dle přílohy RK-20-2009-32, př.1, konkrétně s Mgr. Davidem Rezničenkem, který byl s účinností od 1. 1. 2012 jmenován ředitelem Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace. Z uvedeného důvodu projevil zájem činnost dle výše uvedené dohody ukončit.
Návrh řešení Důvody pro zajištění koordinace nelékařských zdravotnických pracovníků ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem a spolupráce v oblasti vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků externě dohodou o pracovní činnosti i nadále trvají. Odbor zdravotnictví proto navrhuje dohodu o pracovní činnosti s Mgr. Rezničenkem ukončit dle materiálu, uzavřít novou dohodu o pracovní činnosti s jiným zaměstnancem a tyto skutečnosti vzít radou kraje na vědomí.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
změnu v osobě koordinátora nelékařských zdravotnických pracovníků ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem a spolupráce v oblasti vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků.
Odpovědnost OZ
Termín 31. 1. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz