Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2011-59

RK-40-2011-59.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíRK-40-2011-59
NázevPutovní výstava fotografií partnerských regionů Kraje Vysočina II.
Zpracoval L. Seidl
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina má v současné době uzavřeny 4 dohody o spolupráci se zahraničními partnerskými regiony. Na dobu neurčitou jsou to dohody s Dolním Rakouskem (podepsána 5. 9. 2002), Nitranským samosprávným krajem (podepsána 19. 4. 2006) a Champagne-Ardenne (podepsána 19. 4. 2006). Na dobu určitou je to dohoda se Zakarpatskou oblastí Ukrajiny (podepsána 28. 2. 2008 na dobu 5 let). Zahraniční spolupráce probíhá také v rámci různých mezinárodních projektů mnohdy podporovaných Evropskou unií.
Oddělení vnějších vztahů (OVV) připravilo na začátku roku 2011 putovní výstavu fotografií partnerských regionů Kraje Vysočina, která je prezentovaná v krajem zřizovaných nemocnicích. V Nemocnici Pelhřimov byla výstava instalována od 24. ledna do 28. dubna, v Nemocnici Havlíčkův Brod od 28. dubna do 10. října a v Nemocnici Jihlava od 10. října doposud - s plánem převézt výstavu do Nemocnice Nové Město na Moravě přibližně na konci ledna 2012. Výstava má pozitivní ohlas u klientů nemocnic a kladné reakce máme rovněž od nemocničního personálu. Z důvodu pozitivního přijetí výstavy i stále aktuální potřebě nacházet cesty, jak zajistit všeobecně vyšší povědomí o existenci partnerských regionů Kraje Vysočina, navrhujeme vytvořit Putovní výstavu partnerských regionů Kraje Vysočina II.
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana (OSH) navrhuje připravit putovní výstavu velkoplošných fotografií o formátu cca A1 v počtu max. 30 ks. Fotografie budou zaměřené na prezentaci významných sídel, charakteristické přírody a památek, příp. produktů partnerských regionů. Ke snímku bude připojen stručný text, přibližující základní zeměpisné údaje a atraktivity regionu.
Prezentovány budou 4 partnerské regiony a Kraj Vysočina. Navíc rovněž Tchaj-wan, jako země, která je významným partnerem projektů řízených odborem informatiky.
O novou výstavu již projevily zájem Nemocnice Pelhřimov, Nemocnice Havlíčkův Brod a Nemocnice Jihlava. Předpokládáme, že v Nemocnici Nové Město na Moravě i v Nemocnici Třebíč bude obdobný zájem o prezentaci této výstavy.
OSH navrhuje radě kraje podpořit realizaci putovní výstavy fotografií s použitím prostředků na zajištění spolupráce Kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony schválených v rozpočtu kraje na rok 2011, v kapitole Zastupitelstvo kraje. Náklady spojené s přípravou výstavy nepřesáhnou částku 42 500 Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický: Ve schváleném rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2011 v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 Mezinárodní spolupráce (jinde nezařazená) jsou rozpočtovány finanční prostředky na zajištění spolupráce Kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s vytvořením Putovní výstavy fotografií partnerských regionů Kraje Vysočina pro veřejnost;
ukládá
OSH zajistit realizaci této putovní výstavy dle popsaného návrhu řešení.
Odpovědnost OSH
Termín 31. 12. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz