Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2011-18

RK-40-2011-18.doc  RK-40-2011-18pr01.doc  RK-40-2011-18pr01upr1.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-40-2011-18
NázevVyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina za rok 2011
Zpracoval V. Prokop
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuOdbor školství, mládeže a sportu předkládá návrh pro vyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina 2011 . Jedná se o již tradiční záležitost, která byla projednávána na několika zasedáních komise pro sport a volný čas. Navazuje na úspěšnou anketu Sportovec kraje Vysočina 2002 , - Sportovec kraje Vysočina 2010 . Minulé ročníky byly uspořádány ve spolupráci s agenturou ParolaArt, s.r.o. Agentura získala v těchto letech na pořádání akce finanční dotaci kraje Vysočina.
Návrh řešení Vyhlášením ankety Sportovec Kraje Vysočina se zdůrazní stmelující prvek a soudržnost nejen sportovní veřejnosti všech pěti okresů kraje, ale především zájem kraje jako instituce o volnočasové aktivity zaměřené na sport. Vyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina 2011 by mělo následovat po okresních kolech a do samotného procesu hodnocení a nominací by měla být vtažena i široká veřejnost kraje, která by mohla prostřednictvím tištěných periodik v Kraji Vysočina navrhovat své favorizované sportovce celokrajské působnosti.
Pravidla ankety Sportovec Kraje Vysočina 2011 jsou v materiálu RK-40-2011-18,př.1. Tato pravidla korespondují předchozí ročník soutěže a jsou doplněna o poznatky hodnotitelů a jednotlivých sportovních svazů, které se k minulých ročnících vyjádřily. Hodnotitelská komise bude mít 6 členů Komise pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina, 6 zástupců sportovních organizací a 3 zástupce mediálních partnerů.

V každé kategorii členové hodnotící komise vyhodnotí pořadí na 1. - 10. místě. Výsledky zpracuje a vyhlásí pověřený organizátor na slavnostním galavečeru.

Vyhodnocení /návrh/:
Komise pro sport a volný čas doporučuje vyhlásit anketu ve dvou rovinách:
- čtenářská: využití regionálního tisku v Kraji Vysočina a internetových stránek
- odborná: hodnotitelská komise složená ze zástupců Komise pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina (6 členů), mediálních partnerů (3 členové), zástupců sportovních organizací (6 členů) a zástupce Krajského úřadu Kraje Vysočina (1 člen).

Oddělení mládeže a sportu zajistí organizační stránku zahájení ankety a její vyhodnocení. Oddělení vnějších vztahů odboru sekretariátu hejtmana bude spolupracovat v oblasti zajištění odpovídající propagace ankety a informovanosti veřejnosti o anketě. Dále zajistí uspořádání slavnostního galavečera, na kterém budou vyhlášeny výsledky ankety Sportovec Kraje Vysočina 2011 (v předpokládaném termínu - duben 2012).
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana:
Odbor sekretariátu hejtmana, oddělení vnějších vztahů, souhlasí s uspořádáním ankety Sportovec roku Kraje Vysočina 2011 a bude se aktivně podílet na její propagaci.

Komise pro sport a volný čas:
Usnesení 14/06/2011/Ksvč
Komise pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina
doporučuje
vyhlásit anketu Sportovec Kraje Vysočina 2011 v předložené podobě a
souhlasí
s nominací zástupců Komise pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina do hodnotící komise v tomto pořadí: Zdeněk Kopecký, Jiří Šmrha, Petr Stoček, Luděk Šíma, Karel Coufal a Martin Paclík.
Usnesení bylo přijato 6 hlasy (0 proti, 0 se zdržel).
Návrh usneseníRada kraje
vyhlašuje
anketu Sportovec Kraje Vysočina 2011 dle materiálu RK-40-2011-18, př. 1;
ukládá
OŠMS předložit radě kraje návrh na jmenování členů hodnotící komise.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 30. 6. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz