Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2011-08

RK-40-2011-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-40-2011-08
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov důchodců Ždírec - odstranění objektu č.p. 49 do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek. Záměrem je odstranění (demolice) objektu stávající budovy č.p. 49 (ubytovací zařízení, p.č. st. 4, k.ú. Ždírec na Moravě). Objekt je dlouhodobě nevyužíván a je ve velmi špatném stavebně technickém stavu. Jeho odstraněním dojde k otevření prostoru v areálu domova důchodců a tím k možnosti provedení sadových úprav, případně v budoucnu zřízení krytých parkovacích stání pro služební automobily domova. Protože odstraňovaná nemovitost se nachází přímo v areálu Domova důchodců Ždírec, nebyla tato nabízena k prodeji.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařazení nové akce Domov důchodců Ždírec - odstranění objektu č.p. 49 do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. Dokončení akce se předpokládá do konce prosince 2011.
Finanční krytí realizace demoličních prací navrhuje OM zajistit v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích (akce DÚSP Černovice - Úprava ložnic II. oddělení ) formou změny rozpisu rozpočtu. Předpokládaná cena je 200 tis. Kč bez DPH.
StanoviskaOdbor sociálních věcí nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7.
Odbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s odstraněním objektu budovy č.p. 49, objekt občanské vybavenosti, postavený na pozemku par.č. st. 4 v k.ú. Ždírec na Moravě;
rozhoduje
zařadit novou akci Domov důchodců Ždírec - odstranění objektu č.p. 49 do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín prosinec 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz