Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2011-42

RK-38-2011-42.doc  RK-38-2011-42pr01.pdf
Číslo materiálu42
Číslo jednacíRK-38-2011-42
NázevDarování pozemku v k. ú. a obci Krokočín a uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu pro akci Zlepšení vzhledu obce Krokočín
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává darování pozemku a uzavření smlouvy zakládající obci Krokočín, jako investorovi právo provést stavbu na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Starosta obce Krokočín emailem ze dne 11. 11. 2011 z důvodu havarijního stavu požádal o zatrubnění stávající protipožární nádrže a následnou úpravu terénu na pozemku par. č. 910/6 v k. ú. a obci Krokočín spočívající v zasypání této nádrže, a nebo o darování tohoto pozemku do vlastnictví obce Krokočín. Obec by následně tuto úpravu provedla sama v rámci připravované akce Zlepšení vzhledu obce Krokočín .
Popsaná akce Zlepšení vzhledu obce Krokočín by měla být částečně hrazena z programu rozvoje venkova. Podmínkou pro potřeby územního a stavebního řízení je vlastnictví pozemků pod plánovanou stavbou, nebo doložení smlouvy opravňující k nakládání s těmito pozemky. Protože bude dotčen i pozemek ve vlastnictví Kraje Vysočina navrhuje OM uzavřít s obcí Krokočín smlouvu zakládající právo provést stavbu.
Pozemek par. č. 910/6 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 98 m2 v k. ú. a obci Krakočín je ve výhradním vlastnictví Kraje Vysočina. K hospodaření má tento pozemek předána Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Třebíč vede tento pozemek na listu vlastnictví č. 120 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení OM navrhuje radě kraje uzavřít s obcí Krokočín smlouvu zakládající právo provést stavbu na pozemek par. č. 910/6 v k. ú. a obci Krokočín a zahájit kroky k převodu tohoto pozemku do vlastnictví obce, protože se nachází mimo těleso silnice III/3992.
Smlouvu zakládající právo provést stavbu je nezbytné vyhotovit z důvodu, že o přidělení dotace z programu obnovy venkova se žádá v lednu a v důsledku zveřejnění záměru darování na úřední desce po dobu 30 dnů je možné uskutečnit tento převod nejdříve v únoru 2012.
Tento materiál předpokládá souhlasit s akcí Zlepšení vzhledu obce Krokočín , rozhodnout zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce, uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu na tomto pozemku a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat pozemek do vlastnictví obce.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace souhlasí s darováním pozemku do vlastnictví obce Krokočín.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Zlepšení vzhledu obce Krokočín ;
rozhoduje
* uzavřít s obcí Krokočín nepojmenovanou smlouvu, prokazující jí právo stavebníka provést stavbu na pozemku par. č. 910/6 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 98 m2 v k. ú. a obci Krokočín, který je ve vlastnictví Kraje Vysočina, pro akci Zlepšení vzhledu obce Krokočín ;
* zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování pozemku par. č. 910/6 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 98 m2 v k. ú. a obci Krokočín do vlastnictví obce Krokočín;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 910/6 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 98 m2 v k. ú. a obci Krokočín a to včetně součástí a příslušenství z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Krokočín.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín únor 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz