Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2011-17

RK-38-2011-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-38-2011-17
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - dotisk brožur Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny
Zpracoval J. Panáčková
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina prostřednictvím odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu realizoval od března 2010 do října 2011 v rámci výzvy Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod projekt Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny . Cílem projektu bylo vytvořit ucelenou prezentaci kulturního a přírodního potenciálu Kraje Vysočina, zkvalitnit jeho propagaci a tím posílit konkurenční pozici Kraje Vysočina (dále též Kraje ) jako turistické destinace. Vznikly tak zejména prezentační webové stránky www.dedictvivysociny.cz a nejzajímavější objekty byly zpracovány a prezentovány sadou 39 druhů informačních brožurek zaměřených na slohová období, typy kulturních a přírodních památek a regiony, doplněných přehlednou mapkou, a též řada trhacích map jednotlivých regionů kraje. Část nové edice tiskovin byla vydána v anglickém a německém překladu.
Vzhledem k tomu, že ihned po distribuci do turistických informačních center, vybraných kulturních institucí na území Kraje Vysočina, příspěvkových organizací Kraje na úseku kultury a cestovního ruchu i pro potřeby Kraje sklidily brožury velký ohlas přistupujeme k dotisku několika nejvíce žádaných druhů těchto brožur.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje radě kraje schválit rozpočtové opatření v rámci kapitoly Kultura spočívající ve snížení § 3317 Výstavní činnost v kultuře o částku 240 000 Kč při současném zvýšení § 3319 Ostatní záležitosti kultury o částku 240 000 Kč na dotisk brožur Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny .
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Kultura.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Kultura spočívající ve snížení § 3317 Výstavní činnost v kultuře o částku 240 000 Kč při současném zvýšení § 3319 Ostatní záležitosti kultury o částku 240 000 Kč na dotisk brožur Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny .
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ekonomický odbor
Termín 31.12.2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz