Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2011-10

RK-37-2011-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-37-2011-10
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - změna z přílohy M 7 do přílohy M 4
Zpracoval E.Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet Kraje Vysočina na rok 2011 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek, přílohy M1 až M9, ve kterých jsou rozepsány jednotlivé akce.
V průběhu předprojektové přípravy akce Domov pro seniory Koutkova-Kubešova - oprava střechy a podlah na základě odborného posouzení bylo zjištěno, že prostá oprava dotčených konstrukcí není možná a že řešení stavebně technických poruch stavby bude nutno řešit v budoucnu komplexní rekonstrukcí střešní části. Z tohoto důvodu nebyla plánovaná oprava realizována a je navržena kompletní rekonstrukce v roce 2012.
RK schválila rozhodla v průběhu roku 2011 o zařazení několika nových akcí z oblasti zdravotnictví do rozpočtu kraje. Zastupitelstvo kraje následně schválilo rozpočtová opatření k zajištění částečného krytí těchto akcí (několik akcí přechází do roku 2012). Finanční krytí v letošním roce v příloze M4 - Investice ve zdravotnictví je poměrně napjaté a proto OM navrhuje použít finanční prostředky z nerealizované akce Domov pro seniory Koutkova-Kubešova - oprava střechy a podlah na dofinancování akcí - konkrétně na akci Nemocnice Jihlava - rekonstrukce výtahů . Akce je v současné době v realizaci a jsou zde předpokládány určité vícenáklady z hlediska zajištění požadavků požární bezpečnosti.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající ve snížení přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích, akce Domov pro seniory Koutkova-Kubešova - oprava střechy a podlah o částku 2 000 000 Kč při současném zvýšení přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví, akce Nemocnice Jihlava - rekonstrukce výtahů o částku 2 000 000 Kč.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví o částku 2 000 000 Kč při současném snížení přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 2 000 000 Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. listopadu 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz