Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2011-19

RK-36-2011-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-36-2011-19
NázevNávrh na zrušení části veřejné zakázky
Zpracoval K. Mayerová, P. Pavlinec, V. Kotrbová
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuNa jednání Rady Kraje Vysočina dne 23. srpna 2011 bylo usnesením č. 1360/26/2011/RK (Rada kraje schvaluje pořadí nabídek na veřejnou zakázku na služby Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina dle materiálu RK-26-2011-50, př. 6;rozhoduje vybrat nabídky uchazečů v jednotlivých částech zakázky dle přílohy č. 6 jako nejvhodnější nabídky pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina;
ukládá odboru informatiky zajistit oznámení výsledků veřejné zakázky uchazečům, kteří podali nabídky a zahájit jednání s vybranými uchazeči o uzavření smlouvy k plnění veřejné zakázky.) schváleno rozhodnutí o výběru nejvhodnějších nabídek na nadlimitní veřejnou zakázku Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina . Oznámení o výběru nejvhodnější nabídky bylo rozesláno uchazečům. V rámci lhůty pro podání námitek k této veřejné zakázce byly zadavateli dne 6. 9. 2011 doručeny námitky uchazeče ICZ a. s. na Část 3 - Krajská digitální spisovna proti výběru nejvhodnější nabídky, kterým zadavatel vyhověl a rozhodl
dne 13. 9. 2011 usnesením č. 1494/30/2011/RK (Rada kraje bere na vědomí rozhodnutí hejtmana kraje o námitkách dle materiálu RK-30-2011-25, př. 3; rozhoduje o novém posouzení a hodnocení nabídek veřejné zakázky Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina na Část 3 - Dodávka krajské digitální spisovny; jmenuje členy hodnotící komise a jejich náhradníky dle materiálu RK-30-2011-25, př. 1; ukládá hodnotící komisi provést nové posouzení a hodnocení nabídek veřejné zakázky Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina na Část 3 - Dodávka krajské digitální spisovny.) o ustanovení nové hodnotící komise, jež měla provést nové posouzení a hodnocení nabídek. Hodnotící komise posoudila nabídky uchazečů z pohledu splnění požadavků zadavatele a navrhla zadavateli vyloučit uchazeče Telefónica Czech Republic, a. s., z účasti v zadávacím řízení, a to z důvodu předložení smlouvy o dílo, která nebyla v souladu se zadávací dokumentací. Nesoulad se týkal mimo jiné licenčních podmínek, kdy zadavatel požadoval výhradní licenci na užití díla a Telefónica Czech Republic, a. s. nabídla licenci nevýhradní s tím, že tímto dochází ke značnému snížení ceny oproti plnění s licencí výhradní.
Dne 14. 10. 2011 podala společnost Telefónica Czech Republic, a. s. námitky proti rozhodnutí zadavatele o vyloučení z účasti v zadávacím řízení. Tyto námitky ještě před rozhodnutím zadavatele o námitkách vzala dne 21. 10. 2011 zpět.
Návrh řešení Na základě skutečností, které se projevily v průběhu posouzení a hodnocení nabídek na veřejnou zakázku Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina , Část 3 - Krajská digitální spisovna, a na základě námitek uchazečů podaných v průběhu zadávacího řízení Odbor informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina zrušit zadávací řízení na veřejnou zakázku Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina , Část 3 - Krajská digitální spisovna, z důvodu uvedeném v § 84 odst. 2 písm. e) zákona o veřejných zakázkách - v průběhu zadávacího řízení se vyskytly důvody hodné zvláštního zřetele, pro které nelze na zadavateli požadovat, aby v zadávacím řízení pokračoval.
Těmito důvody jsou zejména stanovení požadavku na výhradní licenci, kterým mohlo dojít k bezdůvodnému omezení možného počtu zájemců o veřejnou zakázku a navýšení ceny plnění.
Dle čl. 6 odst. 13 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 21. 12. 2010 č. 16/10 je ke zrušení zadávacího řízení na podlimitní a nadlimitní veřejnou zakázku příslušná rada kraje, hejtman, případně náměstek hejtmana.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zrušit zadávací řízení na veřejnou zakázku Digitalizace a ukládání v kraji Vysočina , Část 3 - Krajská digitální spisovna na základě ustanovení § 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a to z toho důvodu, že stanovením požadavku na výhradní licenci uvedeného v zadávací dokumentaci mohlo dojít k bezdůvodnému omezení možného počtu zájemců o veřejnou zakázku;
ukládá
odboru informatiky informovat o zrušení části veřejné zakázky všechny uchazeče a zájemce.
Odpovědnost OI
Termín 4. 11. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz