Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2011-02

RK-36-2011-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-36-2011-02
NázevUzavření darovací smlouvy na nemovitosti po stavbě Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích
Zpracoval H. Zimolová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování lávky pro pěší (energetické lávky) a podstavců pro sochy do vlastnictví města.
Kraj Vysočina jako investor silničních staveb na silnicích II. a III. třídy realizoval akci Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích spolufinancovanou z prostředků EU v katastrálním území Jaroměřice nad Rokytnou. Rekonstrukcí vznikla lávka pro pěší (energetická lávka), která je samostatným stavebním objektem s vlastní konstrukcí umístěným těsně vedle rekonstruovaného silničního mostu. Vzhledem k novému šířkovému uspořádání mostu byly původní podstavce pod sochy nahrazeny novými. Město Jaroměřice nad Rokytnou požádalo o bezúplatný převod uvedených nemovitostí. Následně byla mezi Krajem Vysočina a Městem Jaroměřice nad Rokytnou uzavřena smlouva o budoucí darovací smlouvě. S ohledem na uplynutí doby udržitelnosti projektu ke dni 21. 11. 2011, tzn. uplynutí pěti let ode dne vydání prvního Rozhodnutí, je možno s majetkem nakládat a přistoupit k majetkoprávnímu vypořádání.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít darovací smlouvu na převod lávky pro pěší (energetické lávky) a 4 ks podstavců pod sochy v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví Města Jaroměřice nad Rokytnou.
StanoviskaZastupitelstvo kraje rozhodlo usnesením 0477/07/2008/ZK uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí darovací mezi krajem Vysočina jako budoucím dárcem a městem Jaroměřice nad Rokytnou jako budoucím obdarovaným na lávku pro pěší (energetickou lávku) vybudovanou v rámci stavby Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích a 4 ks podstavců pod sochy v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje převést darem lávku pro pěší (energetickou lávku) vybudovanou v rámci stavby Rekonstrukce mostu ev. č. 152 - 018 v Jaroměřicích a 4 ks podstavců pod sochy v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví města Jaroměřice nad Rokytnou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín13. 12. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz