Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2011-17

RK-32-2011-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-32-2011-17
NázevSvěření rozhodování o uzavírání nájmů a výpůjček v rámci projektů financovaných ze SF
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuV rámci projektů Spolupráce mezi místní Agendou 21 v kraji Vysočina a programem Gemeinde 21 v Dolním Rakousku, Technická pomoc Operačního programu Přeshraniční spolupráce Rakousko-Česká republika 2007-2013 v Kraji Vysočina a Regional Cooperation Management CZ - AT , Snižování energetické náročnosti , Partnerství Rakousko-Česká republika ve Středoevropském regionu - PRO 2013+ (dále jen projekty ) je nutné pořádat velké množství pracovních jednání. Vzhledem k zajištění rovnoměrného rozmístění takových jednání na území Kraje Vysočina je třeba jejich konání zabezpečit krátkodobými pronájmy sálů (položky za takový pronájem se pohybují ve stovkách korun a jsou mnohdy marginální součástí celkové sumy za konání akce). Do konce realizace projektů lze předpokládat, že podobných smluv o nájmu (případně výpůjčce) bude nutno uzavírat větší množství.
Náklady na nájem prostor pro konání pracovních setkání v rámci projektů jsou uznatelnými náklady projektů.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě Kraje Vysočina svěřit ORR rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce, a to pouze za účelem realizace projektů Spolupráce mezi místní Agendou 21 v kraji Vysočina a programem Gemeinde 21 v Dolním Rakousku, Technická pomoc Operačního programu Přeshraniční spolupráce Rakousko-Česká republika 2007-2013 v Kraji Vysočina a Regional Cooperation Management CZ - AT , Snižování energetické náročnosti , Partnerství Rakousko-Česká republika ve Středoevropském regionu - PRO 2013+ z důvodu zajištění operativnosti při realizaci těchto projektů.
Rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce je ustanovením § 59 odst. 1 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o krajích ), svěřeno radě kraje.
Ustanovení § 59 odst. 4 zákona o krajích umožňuje radě kraje svěřit rozhodování podle odst. 1 písm. l) § 59 krajskému úřadu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
svěřuje
odboru regionálního rozvoje rozhodování o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce pro potřeby realizace projektů Spolupráce mezi místní Agendou 21 v kraji Vysočina a programem Gemeinde 21 v Dolním Rakousku, Technická pomoc Operačního programu Přeshraniční spolupráce Rakousko-Česká republika 2007-2013 v Kraji Vysočina a Regional Cooperation Management CZ - AT , Snižování energetické náročnosti , Partnerství Rakousko-Česká republika ve Středoevropském regionu - PRO 2013+ .
Odpovědnost ORR
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz