Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2011-21

RK-31-2011-21.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-31-2011-21
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek - změna z přílohy M 6 do přílohy M 1.
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKapitola Nemovitý majetek rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2011 je rozepsána u stavebních akcí v přílohách M1 až M9, ve kterých jsou rozepsány konkrétní akce. V průběhu roku během realizace dochází u akcí ke změnám ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i zjištěných více prací a rozšíření předmětu díla.
V rámci realizace několika akcí rozepsaných v příloze M1 vznikají vícenáklady.
Usnesením 1799/38/2010/RK ze dne 30. 11. 2010 rada kraje rozhodla o zařazení nové akce
SUPŠ Jihlava - Helenín - havárie náhonu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství formou vnitřní změny rozpisu rozpočtu bez nároku na zvýšení rozpočtu. Do této doby bylo provedeno vyčištění celého náhonu, otevřen prostor původní turbíny a vývařiště, posouzen stav jalového přepadu a zprůtočnění celého náhonu. Na základě posouzení skutečného stavu po vyčištění a zpřístupnění bylo rozhodnuto o následujícím postupu prací: zajištění odvětrání prostoru náhonu od břehu řeky, od počátku náhonu až po jalový přepad budou doplněny chybějící kameny a zdivo vč. přespárování, pouze podstatných spár, výdřeva bude provedena pouze pod vozovkou a obytným domem, budou osazeny dva vstupní poklopy vč. žebříků, bude provedena oprava podlahy betonáží před rozvodným kolem turbíny, rozvodné kolo bude ponecháno ve stávajícím stavu - průchozí, dočištěn a zazděn jalový přepad, ve výtokové části bude opraveno vyústění šachty dešťové kanalizace, bude provedeno zastropení obou technických otvorů nad náhonem.
U několika dalších akcí rozepsaných v příloze M1 vznikly drobnější vícenáklady, které byly identifikovány a odsouhlaseny v průběhu jejich realizace.
K finančnímu krytí těchto prací je potřeba přesunu prostředků v rámci kapitoly Nemovitý majatek.
Návrh řešení K zajištění finančního krytí provedení těchto stavebních prací OM navrhuje přesun finančních prostředků v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek mezi přílohami M1 a M6.
Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, akce při současném snížení přílohy M6 - Investice v kultuře, akce Muzeum Vysočiny Pelhřimov - vybudování depozitáře o částku 1 880 000 Kč. Tato akce nebude v letošním roce realizována a alokované finanční prostředky je možné využít ke krytí výdajů na akce rozepsané v příloze M1.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku 1 880 000 Kč při současném snížení přílohy M6 - Investice v kultuře o částku 1 880 000 Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín září 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz