Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2011-13

RK-31-2011-13.doc  RK-31-2011-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-31-2011-13
NázevZahájení jednání o darování pozemku - k. ú. Mitrov, obec Strážek
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší možnost zahájení jednání s městysem Strážek o darování pozemku sloužícího jako parkoviště u Domova pro seniory Mitrov.
Na OM byla postoupena žádost Domova pro seniory Mitrov, příspěvková organizace o zajištění nabytí pozemku sloužícího jako parkoviště pro zaměstnance a návštěvy Domova z vlastnictví městyse Strážek do vlastnictví Kraje Vysočina. Jedná se o část pozemku par. č. 126 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. Mitrov, dle sdělení ředitele má být pro parkoviště geometricky odděleno cca 550 m2. S městysem Strážek již bylo předběžně jednáno a městys očekává žádost Kraje Vysočina o darování části uvedeného pozemku.
Při místním šetření bylo zjištěno, že požadovaný pozemek již částečně slouží jako parkoviště, na části je provizorně zpevněn. Domov má zájem získat pozemek i podél oplocení, kde však v současně době brání parkování proschlé stromy. V příštím roce má dojít k revitalizaci parku u domova a proschlé větve by byly odstraněny a k parkování by mohla sloužit i část pozemku podél vstupního oplocení. Zájmem domova je legalizovat stávající stav a pozemek, na kterém se již nyní parkuje, získat do vlastnictví kraje, resp. do svého hospodaření. Dle sdělení ředitele by zpevnění další části pozemku realizoval Domov pro seniory Mitrov z vlastních zdrojů.
Návrh řešení OM doporučuje zahájit jednání s městysem Strážek o darování části výše uvedeného pozemku do vlastnictví kraje. Vzhledem k tomu, že půjde o část pozemku, bude třeba vyhotovit geometrický plán na oddělení požadované části. Až poté bude zastupitelstvu kraje předložen k rozhodnutí návrh na nabytí pozemku do vlastnictví kraje a jeho následné předání k hospodaření Domovu pro seniory Mitrov.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zahájit jednání s městysem Strážek o darování části pozemku do vlastnictví kraje.
StanoviskaOdbor sociálních věcí souhlasí s nabytím pozemku určeného pro parkování do vlastnictví kraje.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit jednání s městysem Strážek o darování části pozemku par. č. 126 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. Mitrov, obec Strážek v rozsahu cca 550 m2 ke zřízení parkoviště u Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace z vlastnictví městyse Strážek do vlastnictví Kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. září 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz