Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2011-15

RK-27-2011-15.doc  RK-27-2011-15pr01.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-27-2011-15
NázevDohoda o spolupráci při zajištění činnosti Národního centra pro transformaci
Zpracoval R. Sýkora
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje svým usnesením č. 0262/08/2007/RK navrhla Ministerstvu práce a sociálních zařadit do procesu transformace s financováním investiční části z Integrovaného operačního programu Ústav sociální péče Jinošov, příspěvkovou organizaci. Na základě téhož usnesení byly doporučeni také náhradníci: Ústav sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvková organizace, Ústav sociální péče Křižanov, příspěvková organizace a Ústav sociální péče pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvková organizace. Všechny čtyři organizace zahrnulo MPSV do procesu vzdělávání zacíleného na podporu transformace. Rada i zastupitelstvo kraje od té doby schválily celou řadu kroků, které vedou především k transformaci ÚSP Jinošov a ÚSPMP Těchobuz. Pro obyvatele z Ledče nad Sázavou se nyní rekonstruuje rodinný domek ve Světlé nad Sázavou a někteří obyvatelé z Křižanova se již přestěhovali do nájemních bytů. Nově byla zahájena také činnost Národního centra podpory transformace sociálních služeb, kterou zabezpečuje společnost 3P Consulting, s. r. o. Úkolem této organizace je koordinovat proces transformace v rámci celé ČR a prostřednictvím svých pracovníků ve všech krajích napomáhat při zpracovávání potřebných dokumentů a při zavádění nových postupů. Využíváme především jejich spolupráci při propagaci a při přenosu zkušeností. Důležitou roli sehrává pracovník zapojený do činnosti Národního centra podpory transformace sociálních služeb také při konzultaci jednotlivých kroků.
Společnost 3P Consulting, s. r. o. požádala kraj o uzavření smlouvy, která je uvedena v materiálu RK-27-2011-15, př. 1. Jedná se o vymezení úkolů obou partnerů při vzájemné spolupráci. Část spolupráce spočívá také v tom, že kraj v rámci odboru sociální věcí vytvořil podmínky pro práci zaměstnankyně 3P Consulting, s. r. o. Za toto vytvoření pracovních podmínek bude společnost 3P Consulting, s. r. o. hradit částku 1 000,- Kč měsíčně.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje rozhodnout uzavřít dohodu o spolupráci dle materiálu RK-27-2011-15, př. 1. Tímto způsobem dojde k řádnému nastavení pravidel již zahájené spolupráce, která kraji přináší prospěch při realizaci schválených záměrů v oblasti sociálních služeb.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
Rozhoduje
uzavřít dle materiálu RK-27-2011-15, př. 1 dohodu o spolupráci kraje se společností 3P Consulting, s. r. o., se sídlem: Světická 2, Praha 10, IČO: 28198395.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 31. 3. 2013
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz