Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2011-24

RK-26-2011-24.doc  RK-26-2011-24pr01.pdf
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-26-2011-24
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Nové Město na Moravě - emergency do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář, L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zařazení nové stavby do rozpočtu kraje pro rok 2011 v oblasti zdravotnictví.
Na úrovni hejtmana kraje, náměstka hejtmana pro oblast dopravy a majetku, odboru zdravotnictví, odboru majetkového a vedení Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace byly projednávány potřeby nemocnice v oblasti stavebních investic. Vedení Nemocnice Nové Město na Moravě představilo záměr soustředění příjmu akutních pacientů do jednoho místa. Realizace tohoto záměru má za cíl zlepšení podmínek pro prvotní ošetření urgentních stavů pacientů a vytvoření předpokladů pro systémové zajištění kvalitní péče při urgentních stavech při příjmu.
Návrh řešení předpokládá stavební úpravy ve stávajícím objektu nemocnice v 1.N.P.u části JIP. Předpokládané náklady na stavební objekt se pohybují na úrovni cca do 17 mil. Kč a jsou v současné době propočítány pouze na základě základní studie podle objemových cen. Náklady na lékařské technologie a mobiliář jsou odhadovány na 8 mil. Kč. Základní zdůvodnění a cíle záměru bude provedeno na základě dalších diskusí a výrobních výborů při zpracování projektové přípravy stavby.
Návrh řešení Odbor majetkový a odbor zdravotnictví na základě projednání záměru navrhují zařadit novou akci Nemocnice Nové Město na Moravě - emergency do rozpočtu kraje kapitola Nemovitý majetek, příloha M4 - Investice ve zdravotnictví s tím, že finanční krytí pro zahájení projektové přípravy je navrhováno řešit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 a okamžitě zahájit projektovou přípravu stavby. Předpokladem je provedení všech fází projektové přípravy a výběru dodavatele v roce 2011, zahájení realizace v začátku roku 2012 a dokončení v říjnu 2012.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Nové Město na Moravě - emergency do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor zdravotnictví,
Termín 30. 9.2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz