Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2011-04

RK-26-2011-04.doc  RK-26-2011-04pr01.pdf
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-26-2011-04
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene v k.ú. Havlíčkova Borová
Zpracoval P. Krepčík
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o majetkoprávní smlouvu na zřízení věcného břemene na majetku kraje.
Kraj Vysočina bude investorem rekonstrukce silnice III/3507 Havlíčkova Borová - 3. etapa
a s tím spojené vynucené překládky plynovodu. Spoluinvestorem některých objektů bude městys Havlíčkova Borová. Stavební úpravy budou provedeny od začátku obce Havlíčkova Borová cca po začátek náměstí a dále přiléhající úsek ul. K Vepřové. Navržené řešení má za cíl zrekonstruování ul. Havlíčkova a K Vepřové tak, aby technicky i architektonicky tento prostor odpovídal současným standardům. Předcházet výše uvedené stavbě kraje bude přeložka NN vedení, kterou bude jako investor realizovat ČEZ Distribuce, a.s. Touto stavbou bude dotčený i pozemek par. č. 3135/1 a část silnice III/3507 ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Návrh řešení Přeložkou NN vedení bude dotčený pozemek spolu s částí silnice, která však bude v rámci stavby kraje III/3507 Havlíčkova Borová - 3. stavba v tomto úseku odstraněna a v případě kladného rozhodnutí zastupitelstva kraje bude předmětná část pozemku převedená do vlastnictví městyse Havlíčkova Borová. Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít s ČEZ Distribuce, a.s. smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na část pozemku par. č. 3135/1 v k.ú. Havlíčkova Borová v rozsahu dle materiálu
RK-26-2011-04, př. 1 za úplatu, jejíž výše se bude řídit Pravidly Rady Kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku Kraje Vysočina. Věcné břemeno bude spočívat ve zřízení a provozování stavby H. Borová, Kraj Vysočina, přeložka vedení NN a s tím souvisejícím právu vstupu a vjezdu oprávněného z věcného břemene či jeho dodavatelů na tento pozemek za účelem udržování a provádění oprav stavby. Smlouva není předkládána z důvodu, že se jedná o standardní smlouvu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít s ČEZ Distribuce, a.s., Děčín, Děčín IV-Podmokly, Teplická 874/8, PSČ 405 02, IČ 24729035 smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene spočívající ve zřízení a provozování stavby H. Borová, Kraj Vysočina, přeložka vedení NN a s tím souvisejícím právu vstupu a vjezdu oprávněného z věcného břemene či jeho dodavatelů na tento pozemek za účelem udržování a provádění oprav stavby na část pozemku par. č. 3135/1 v k.ú. Havlíčkova Borová v rozsahu dle materiálu RK-26-2011-04, př. 1 za úplatu, jejíž výše se bude řídit Pravidly Rady Kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku Kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz