Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2011-30

RK-24-2011-30.doc  RK-24-2011-30pr01.xls  RK-24-2011-30pr02.xls  RK-24-2011-30pr03.xls
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-24-2011-30
NázevZměna investičního plánu Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Zpracoval E. Tomášová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuRada kraje schválila usnesením č. 0849/18/2011/RK finanční a investiční plány na rok 2011 pro Nemocnici Nové Město na Moravě, příspěvkovou organizaci a Nemocnici Pelhřimov, příspěvkovou organizaci. Usnesením č. 0952/20/2011/RK rada kraje schválila finanční a investiční plán na rok 2011 pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci.
Nemocnice požádaly o změnu investičních plánů včetně zdůvodnění:
Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace
* Rezerva na strojní havárie ve výši 8 900 tis. Kč
Zdůvodnění pořízení investice: nemocnice v této výši stanovila rezervu na případné havárie přístrojového vybavení. Na tyto havárie bude použita v plné výši dotace z nájemného.
* Hemodialyzační přístroje ve výši 1 050 793,31 Kč
Zdůvodnění pořízení investice: jedná se o obměnu 17 hemodialyzačních monitorů v celkové výši 9 006 800 Kč. Úhrady budou realizovány formou splátek po dobu 60 měsíců do června roku 2016. Z tohoto důvodu nemocnice uhradí v roce 2011 částku ve výši 1 050 793,31 Kč. K pořízení investice budou použity odpisy z minulých let, o které se zvyšuje částka čerpání.
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace
Zrušeny položky:
* Laparoskopická věž ve výši 2 000 tis. Kč;
* Sonograf pro porodní sál ve výši 600 tis. Kč.
* Vyhřívané lůžko resuscitační ve výši 200 tis. Kč.
Tyto akce byly nahrazeny následujícími investicemi:
* Vstupní dveře do nemocnice ve výši 239 520 Kč
Zdůvodnění pořízení investice: osazením nových automatických posuvných dveří se zamezí unikání tepla z pavilonu a vyřeší se nefunkční stav starých kovových dveří.
* Gynekologický porodní stůl ve výši 100 tis. Kč
Zdůvodnění pořízení investice: pořízením nového porodního stolu se zvýší schopnost zejména polohování rodičky a přístup zdravotnického personálu k rodičce při vlastním porodu. Jedná se o prostou náhradu za opotřebovaný porodní stůl z r. 1977, pro který již nejsou dostupné ND a který má z tohoto důvodu omezenou funkčnost.
* Telemetrický monitoring EKG ve výši 1 200 tis. Kč.
Zdůvodnění pořízení investice: dovybavení rekonstruovaného pavilonu interních oborů o elemetrický monitoring EKG pro současné sledování až 16-ti pacientů v celém pavilonu. Systém umožní rychlejší a přesnější diagnostiku poruch srdečního rytmu, kolapsových stavů a dalších parametrů - krevní tlak a obsah kyslíku v krvi. Pořízení systému bude kompletně hrazeno z darů.
* Gynekologický ultrazvuk ve výši 1 200 tis. Kč.
Zdůvodnění pořízení investice: Jedná se o obnovu UZV vyšetřovacího přístroje Aloka, r. v. 1993 na ambulanci gynekologie. Nový přístroj bude využíván na více pracovištích, proto musí být lehce transportovatelný. Plně digitální UZV přístroj s digitálním formátováním UZV svazku s programovým vybavením pro provádění základních měření a výpočtů a pro kompletní porodnická měření včetně růstových křivek. Přístroj musí umožňovat širokou škálu výstupů pro archivaci a použití konvexních a vaginálních sond včetně případného rozšíření o volumovou sondu pro 3D zobrazování plodu. Jeho pořízením bude zvýšena kvalita poskytované péče při gynekologicko-porodnických vyšetřeních a v nutných případech i na porodním či operačním gynekologickém sále.
* Porodní vyšetřovací stůl ve výši 70 tis. Kč.
Zdůvodnění pořízení investice: pořízením nového porodního vyšetřovacího stolu se zvýší komfort poskytované zdravotní péče při předporodním vyšetřování rodiček. Jde o prostá náhrada za opotřebovaný por.vyšetřovací stůl z r. 1977, pro který již nejsou dostupné ND a který má z tohoto důvodu omezenou funkčnost.
* Rezerva na pořízení strojních investic ve výši 1 440 480 Kč.
Zdůvodnění pořízení investice: nemocnice v této výši stanovila rezervu na případné havárie přístrojového vybavení.
Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace:
Zrušeny položky:
* Projektová dokumentace - úpravy dětského oddělení ve výši 350 tis. Kč;
* Realizace stavebních úprav dětského oddělení ve výši 3 300 tis. Kč.
Obě uvedené stavební investiční akce měly být zrealizovány z vytvořených odpisů v roce 2011. Tyto akce byly nahrazeny následujícími strojními investicemi:
* Centrální myčka nádobí ve výši 1 500 mil. Kč.
Zdůvodnění pořízení investice: stravovací provoz byl vybudován a uveden do provozu v roce 1994. Od té doby je v provozu centrální myčka nádobí pro mytí nádobí pacientů (tabletový systém). Na tomto stroji byly prováděny řádné prohlídky, včetně celé řady oprav. V měsíci červnu došlo k poruše, která ovlivňuje teplotu oplachové lázně a tím i provádění termodezinfekce celého tabletového systému. Servisní organizace provedla prohlídku (protokol přiložen) a následně provizorní opravu tak, aby byl zajištěn na nezbytně nutnou dobu provoz. Oprava stroje je cenově srovnatelná s nákupem nového. Z hygienického hlediska je bezchybná práce centrální myčky nádobí základním předpokladem pro chod celé nemocnice. Nemocnice též doložila Posouzení technického stavu pásového mycího stroje B690 VAP.
* Šokový zmrazovač ve výši 1 000 tis. Kč
Zdůvodnění pořízení investice: šokový zmrazovač je nezbytný pro výrobu transfuzních přípravků. V současné době zmrazovač (FACIS CSF 140-S rok výroby 2001) neprošel validací potřebnou k provozu (požadavek SÚKL), velká poruchovost přístroje, v současné době provedena provizorní oprava těsnění dveří, výrobcem není již garance náhradních dílů.
* Rezerva na strojní havarijní situace ve výši 1 150 tis. Kč
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje schválit změny investičních plánů u Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu investičních plánů a položkový rozpis investičních akcí Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace pro rok 2011 dle materiálů RK-24-2011-30, př. 1, RK-24-2011-30, př. 2, RK-24-2011-30, př. 3.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitelé Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace a Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz