Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2011-25

RK-24-2011-25.doc  RK-24-2011-25pr01.pdf  RK-24-2011-25pr02.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-24-2011-25
NázevŽádost Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace schválení přistoupení do klastru
Zpracoval M. Hadrava
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuŘeditel Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace (dále jen nemocnice) podal žádost o schválení přistoupení nemocnice do klastru Nanoprogres zájmové sdružení právnických osob (dále jen klastr), které je zájmovým sdružením právnických osob sdružující subjekty mající zájem o aktivity v oblasti nanotechnologii.

Vzhledem k výsledkům onkohematologického a ortopedického oddělení nemocnice, obdržela nemocnice nabídku účasti v projektu klastru, který se zabývá rozvojem biomedicíny - Použití léčebných metod s možností využití nanotechnologií . Cílem klastru je podpora komunikace mezi podnikatelskými, veřejnosprávními a neziskovými organizacemi, mající související zájem v oboru nanotechnologií a v navazujících oborech. Klastr podporuje výzkum a vývoj v oblasti nanotechnologií a návazných oborech, připravuje vzdělávací akce pro své členy a veřejnost na neziskové bázi z oborové problematiky, připravuje projekty pro získání prostředků ze strukturálních fondů EU a další grantové a dotační aktivity. Klastr je v současnosti tvořen 17 právními subjekty z různých oborů tak, aby toto složení umožňovalo dosažení výzkumných cílů. Z klíčových členů klastru jsou to v oblasti nanovlákenných technologií Technická univerzita Liberec a Nanopharma, a. s., v oblasti biotechnologií Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT a Bioinova, s. r. o., v oblasti textilních nosičů Sintex, a. s. a Inotex, s. r. o., v oblasti biomedicíny Univerzita Karlova - 2. LF a Ústav experimentální medicíny AV ČR.

Klastr pro svoji činnost požádal o dotační podporu z projektu Evropského fondu pro regionální rozvoj, Operačního programu Podnikání a inovace, program Spolupráce - Klastry, Výzva II. Rozpočtované náklady schváleného projektu jsou ve výši 95 343 000,- Kč, z toho míra dotační podpory na základě uznaných nákladů může dosáhnout 60%,
tj. 57 205 800,- Kč.

Úkolem nemocnice v rámci sdružení by mělo být prověřit možnosti využití v provozních podmínkách. Profitem pro nemocnici by mělo být kromě zvýšení dobré pověsti také příjem z pronajatých prostor a možnost nákupu použitelné technologie z prostředků klastru. Nemocnice nepředpokládá jakékoliv zatížení zřizovatele po celou dobu účasti nemocnice v projektu.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje Radě kraje Vysočina:
- schválit podnájemní smlouvu na nebytové prostory mezi nemocnicí a sdružením Nanoprogres, zájmové sdružení právnických osob dle materiálu RK-24-2011-25, př. 2.
- podpořit záměr nemocnice spolupracovat s sdružením Nanoprogres, zájmové sdružení právnických osob a
- uložit řediteli nemocnice dojednat podrobné podmínky spolupráce se sdružením Nanoprogres, zájmové sdružení právnických osob a jejich smluvní zakotvení předložit Radě kraje Vysočina.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
podnájemní smlouvu dle materiálu RK-24-2011-25, př. 2;
podporuje
záměr nemocnice spolupracovat s sdružením Nanoprogres, zájmové sdružení právnických osob;
ukládá
řediteli nemocnice dojednat podrobné podmínky spolupráce se sdružením Nanoprogres, zájmové sdružení právnických osob a jejich smluvní zakotvení předložit Radě kraje Vysočina.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, OZ
Termín 30. 9. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz