Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2011-04

RK-24-2011-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-24-2011-04
NázevZměna názvu akcí zařazených na kapitole Nemovitý majetek v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2011 je zařazena na kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství akce SPŠ a SOU Pelhřimov - úprava ÚT domova mládeže . Při zpracovávání projektové dokumentace bylo zjištěno že stávající stav vytápění domova mládeže, školy a tělocvičny areálu SPŠ a SOU Pelhřimov a sousední areál ZŠ generuje velmi zásadní ztráty v otopném systému. Na základě těchto skutečností je nutné provést vzhledem k potřebě dosažení úspor energií celkovou rekonstrukci výměníkové stanice a změnit topné médium (způsob vytápění) tělocvičny. Tyto stavební úpravy neřeší změnu ve zdrojové části zásobování CZT pro školu, domov mládeže, kuchyň a základní školy zřizované městem Pelhřimov. V případě eventuální budoucí změny zdroje vytápění pro areál nebudou tyto investice zmařeny. Prováděné práce budou mít charakter rekonstrukce - investice. S návrhem řešení byli seznámeni zástupci města Pelhřimov a provozovatel systému centrálního zásobování teplem v Pelhřimově. Nabídka provozovatele CZT na nové napojení objektu tělocvičny nebyla přijata z důvodů ekonomické nevýhodnosti pro kraj. Cena za GJ tepla vyrobeného vlastním zdrojem bude výrazně nižší a s ohledem na zvolenou technologii - tmavé zářiče a malý zdroj k ohřevu teplé užitkové vody bude možné zajišťoval flexibilní dodávky tepla pouze při provozu tělocvičny. Nebude také nutné zasahovat do vnitřních konstrukcí - palubovky, protože stávající otopná tělesa budou odstavena.
V rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2011 je zařazena na kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství akce Dětský domov Humpolec - oprava střechy . Při zpracovávání projektové dokumentace na výše uvedenou akci, bylo zjištěno, že únosnost nosných prvků krovu neodpovídá platnému normovému stavu. Proto je nutné provést celou střešní konstrukci včetně dotčených podkrovních místností nově, dle platných zátěžových norem pro krovy v této sněhové oblasti. Prováděné práce budou mít charakter rekonstrukce - investice.
Návrh řešení Z tohoto důvodu OM navrhuje přejmenování akcí tak, aby jejich název odpovídal prováděným pracím jak co do druhu tak co do rozsahu.
Návrh usnesení předpokládá přejmenování schválené akce, která je uvedena na kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství z názvu SPŠ a SOU Pelhřimov - úprava ÚT domova mládeže na nový název SPŠ a SOU Pelhřimov - úprava ÚT domova mládeže a tělocvičny .
Návrh usnesení dále předpokládá přejmenování schválené akce, která je uvedena na kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství z názvu Dětský domov Humpolec - oprava střechy na název nový Dětský domov Humpolec - rekonstrukce střechy a podkroví .
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu názvu akcí uvedených na kapitole Nemovitý majetek, v příloze M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství:
- z názvu SPŠ a SOU Pelhřimov - úprava ÚT domova mládeže na nový název SPŠ a SOU Pelhřimov - úprava ÚT domova mládeže a tělocvičny ;
- z názvu Dětský domov Humpolec - oprava střechy na název nový Dětský domov Humpolec - rekonstrukce střechy a podkroví .
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz