Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2011-33

RK-23-2011-33.doc  RK-23-2011-33pr01.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-23-2011-33
NázevProvedení podstatných změn v projektu Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny
Zpracoval A. Prokešová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje Vysočina (dále jen rada kraje ) je předkládán Protokol o provedení změny a souhlas se změnou č. 4 pro projekt Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny, který je financován z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod (dále jen ROP JV ), oblasti podpory 2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu. Usnesením č. 1350/29/2009/RK ze dne 22. 9. 2009 rada kraje schválila projektovou žádost projektu Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny a usnesením č. 0576/12/2010/RK ze dne 20. 4. 2010 rozhodla rada kraje uzavřít na tento projekt Smlouvu o poskytnutí dotace z ROP JV. Výše uvedený protokol je obsahem materiálu RK-23-2011-33, př. 1 a nutnost jeho vyhotovení vyplývá z aktuálních skutečností vzniklých při realizaci projektu, které jsou dále uvedeny.
Jednou z realizovaných aktivit projektu je grafické a obsahové zpracování propagačních materiálů a jejich vytištění. Při přípravě projektové žádosti byly plánované výdaje na tuto aktivitu po konzultaci s vybraným zpracovatelem zařazeny v rozpočtu projektu v systému Benefit na položku č. 07 Nákup služeb, avšak při úhradě faktury za skutečné plnění odborem ekonomickým vznikla potřeba přesunu těchto výdajů na položku č. 08 Nákup materiálu. S ohledem na to, že je již známa přesná částka fakturovaná za plnění této výše uvedené aktivity, jsou finance mezi položkami přesouvány ve výši skutečných nákladů. Jelikož jsou tyto finanční prostředky přesouvány mezi rozpočtovými položkami v první úrovni, kdy se zdrojová i cílová položka mění o více než 15 % své původní hodnoty, jedná se o podstatnou změnu projektu. Provedení podstatné změny je v souladu s Příručkou pro žadatele a příjemce podpory z ROP JV.
Vzhledem k tomu, že se projekt nyní nachází ve fázi před jeho ukončením a jsou již známy skutečné výdaje na všechny realizované aktivity, byla kromě tohoto přesunu v rozpočtu zároveň upravena i výše zbývajících položek podle skutečně vysoutěžených částek.
Rovněž se dále jedná o jednu z dalších aktivit projektu realizovanou před jeho plánovaným ukončením dne 29. 7. 2011. Touto aktivitou je pořízení plošných a skládacích stojanů určených na prezentaci vzniklých propagačních materiálů. V souvislosti s předaným plněním vyvstala vzhledem ke špatné kvalitě skládacích stojanů potřeba jejich reklamace, přičemž fakturovaná částka za plnění nebude uhrazena dříve, než bude tato reklamace vyřízena. Vzhledem k časové náročnosti na vypořádání reklamace a následného vyúčtování nebude možné dodržet původně plánované datum ukončení projektu. Z toho důvodu odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje radě kraje schválit prodloužení data ukončení projektu Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny na termín 30. 9. 2011. Provedení této podstatné změny je opět v souladu s Příručkou pro žadatele a příjemce podpory z ROP JV.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje Radě kraje Vysočina schválit prodloužení termínu ukončení projektu Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny do 30. 9. 2011 a rozhodnout o předložení Protokolu o provedení změny a souhlasu se změnou č. 4 na Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod ve znění dle materiálu RK-23-2011-33, př. 1.
StanoviskaOdbor ekonomický:
Ekonomický odbor nemá námitky k předloženému materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s prodloužením termínu ukončení projektu Kulturní a přírodní dědictví Vysočiny do 30. 9. 2011;
rozhoduje
předložit Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Protokol o provedení změny a souhlas se změnou č. 4 ve znění dle materiálu RK-23-2011-33, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu
Termín 30. 6. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz