Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2011-21

RK-23-2011-21.doc  RK-23-2011-21pr01.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-23-2011-21
NázevStavební záměr Školní statek Humpolec - volné ustájení a odpadové hospodářství
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina zřizuje příspěvkovou organizaci Školní statek Humpolec, Dusilov 384. Jedná se o jediný z bývalých školních statků, který by měl být zachován i do budoucna v návaznosti na Českou zemědělskou akademii v Humpolci. Pro zajištění podmínek praxe studentů v oborem zemědělství je potřebné zajistit i odpovídající podmínky pro chov hospodářských zvířat. Stávající podmínky ustájení jsou nevyhovující a do budoucna by nebylo možné chov zachovat bez vybudování odpovídajících podmínek včetně odpadového hospodářství v souladu s požadavky legislativy
Akce je zařazena v rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2011 s alokací 3 mil. Kč na zpracování projektové dokumentace a EIA. OM proto zajistil zpracování předkládaného stavebního záměru pro rozhodnutí o další přípravě akce.
Návrh řešení Schválení záměru umožní zahájit projekční přípravu akce a vytvoří předpoklad k zahájení akce v roce 2012.
OM doporučuje schválit předkládaný stavební záměr. Výkresová a textová část stavebního záměru bude vzhledem k rozsahu k dispozici na jednání rady kraje
StanoviskaEkonomický odbor: V případě schválení stavebního záměru akce Školní statek Humpolec - volné ustájení a odpadové hospodářství v orgánech kraje bude třeba zajistit finanční prostředky na realizaci akce, která bude probíhat především v roce 2012 a dokončení v roce 2013. Při sestavování rozpočtu kraje na dané roky je třeba nárokovat v kapitole Nemovitý majetek potřebné finanční krytí na realizaci akce v daném roce.
Odbor školství mládeže a sportu - viz zdůvodnění akce v materiálu RK-23-2011-21 př. 1.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr Školní statek Humpolec - volné ustájení a odpadové hospodářství dle materiálu RK-23-2011-21 př. 1;
ukládá
odboru majetkovému zajistit zpracování projektové dokumentace pro stavební akci Školní statek Humpolec - volné ustájení a odpadové hospodářství .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz