Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2011-19

RK-23-2011-19.doc  RK-23-2011-19pr01.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-23-2011-19
NázevStavební záměr SPŠ a SOU Pelhřimov-Rekonstrukce kuchyně
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina zřizuje Střední průmyslovou školu a Střední odborné učiliště Pelhřimov, se sídlem Friedova 1469. Škola užívá a provozuje i stravovací třípodlažní objekt. Stravují se zde studenti tří škol zřizovaných krajem Vysočina (dvě střední školy včetně celodenního stravování studentů na domově mládeže a jedna základní škola), jedné základní školy zřizované městem Pelhřimov, zaměstnanci všech těchto škol a cizí strávníci v rámci poskytované doplňkové činnosti.
Objekt vyžaduje kompletní rekonstrukci jak po stránce stavební tak vybavení varny a zázemí. Rekonstrukce je již několik let odkládána.
Rekonstruovaný objekt by mohl zajistit stravování i další střední školy zřizované krajem Vysočina - Gymnázia Pelhřimov, které provozuje vlastní stravovací provoz v bezprostřední blízkosti. Tento stravovací provoz by mohl být zrušen.
Akce je zařazena v rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2011 s alokací 1,8 mil. Kč na zpracování projektové dokumentace. OM proto zajistil zpracování předkládaného stavebního záměru pro rozhodnutí o další přípravě akce. Vysoké rozpočtové náklady rekonstrukce propočítané ve stavebním záměru korespondují s velikostí budovy.
Návrh řešení Schválení záměru umožní zahájit projekční přípravu akce a vytvoří předpoklad k zahájení akce v roce 2012.
OM doporučuje schválit předkládaný stavební záměr. Výkresová a textová část stavebního záměru bude vzhledem k rozsahu k dispozici na jednání rady kraje
StanoviskaEkonomický odbor: V případě schválení stavebního záměru akce SPŠ a SOU Pelhřimov - rekonstrukce kuchyně v orgánech kraje bude třeba zajistit finanční prostředky na realizaci akce, která bude probíhat v letech 2012 a 2013. Při sestavování rozpočtu kraje na dané roky je třeba nárokovat v kapitole Nemovitý majetek potřebné finanční krytí na realizaci akce v daném roce.
Odbor školství mládeže a sportu - viz zdůvodnění akce v materiálu RK-23-2011-19 př. 1.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr SPŠ a SOU Pelhřimov-Rekonstrukce kuchyně dle materiálu
RK-23-2011-19 př. 1;
ukládá
odboru majetkovému zajistit zpracování projektové dokumentace pro stavební akci SPŠ a SOU Pelhřimov-Rekonstrukce kuchyně
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz